reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Svěží tiramisu s banánem

Výborný recept na svěží dezert s mascarponovým krémem a troškou alkoholu, který samozřejmě vynecháme u dětí.


  • 4,3

    18×

    4,3 18
  • 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

krém

na ozdobu

podle potřeby



Energetická hodnota

2933 kJ / 700,7 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Suroviny musí mít pokojovou teplotu. Žloutky oddělíme od bílků. Bílky se špetkou soli vyšleháme v pevný sníh. Žloutky s cukrem vyšleháme ve světlý krém. K žloutkům přimícháme rum a mascarpone. Naposledy ručně delikátně přimícháme sníh z bílků.

Trochou krému potřeme dno nádobky, ve které budeme tvořit tiramisu. Na krém pokládáme dlouhé cukrářské piškoty namočené krátce v mléce. Piškoty přikryjeme krémem a nakrájenými kolečky banánu. Pokračujeme namočenými piškoty, krémem a banány. Tiramisu uložíme na pár hodin ztuhnout do lednice.

Svěží tiramisu s banánem je výborným dezertem, podáváme ho za studena.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Svěží tiramisu s banánem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.