reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Svěží jahodový koláč

Sezóna jahod pokračuje, proto si dnes upečme svěží koláč, který jahodami doslova přetéká.


  • 3,7

    3,6 3
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 622 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 878 hodnocení

Čokoládový Sacher dort krok za krokem

19. 1. 2020

Bábovka

4,7 1 627 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 706 hodnocení

Šéfkuchařův videorecept: Jak na nakládaný sýr, kterým oslníte nejednu návštěvu?

18. 1. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 181 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

17. 1. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 576 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 707 hodnocení

Luštěninové rigatoni s cuketou a parmazánem krok za krokem

16. 1. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 276 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 582 hodnocení

Masopustní hodování - zabijačkový guláš, tlačenka a výborné sádlo jako za starých časů

15. 1. 2020

Postup přípravy

Hladkou mouku smícháme s cukrem, žloutkem a povoleným máslem a zpracujeme v těsto. Těsto zabalíme do potravinové fólie a uložíme alespoň 30 minut do chladu.

Po uložení vyložíme těstem formu, ve které budeme koláč péci. Formu předtím vymažeme máslem a vysypeme moukou. Pokud máme silikonovou formu, můžeme tento krok vynechat. Těsto propícháme vidličkou. Položíme na něj pečící papír a zatížíme luštěninami. Vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme 15 minut. Poté snížíme teplotu na 180 °C, sundáme pečící papír a odkryté dopékáme dalších 10 - 15 minut. Hotový korpus necháme vychladnout.

Jahody omyjeme a nakrájíme na plátky. Do hrnce nalijeme 300 ml vody, nasypeme cukr krystal, solamyl a rozmícháme. Přivedeme k varu a chvíli povaříme. Přisypeme nakrájené jahody a 2 minuty povaříme.

V druhém hrnci přivedeme k varu 150 ml vody. Poté hrnec stáhneme a vmícháme želatinu. K želatině přilijeme dalších 150 ml vody a rozmícháme. Do jahodové směsi vmícháme želatinu a ještě horkou nalijeme na těsto. Jahodový koláč necháme vychladnout a až poté jej vložíme do lednice.

Po pár hodinách, jakmile jahodová náplň ztuhne, můžeme krájet. Na talíři svěží jahodový koláč zdobíme meduňkou a čerstvými jahodami.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Svěží jahodový koláč

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.