reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Svěží jahodový dort s tvarohovým krémem

Svěží jahodový dort s tvarohovým krémem

Recept na výborný dort s tmavým korpusem, tvarohovým krémem a ovocem.


  • 4,4

    32×

    4,3 32
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

krém

na ozdobu

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 547 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 814 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 534 hodnocení

Jeřabiny: Opomíjené ovoce podzimu v marmeládách i kompotech

19. 9. 2019

Postup přípravy

Hladkou mouku společně s kakaem prosejeme. Žloutky oddělíme od bílků. K bílkům přidáme špetku soli a začneme šlehat sníh za přidávání jemného cukru.

Do lesklého pevného sněhu přišleháme postupně žloutky a naposledy po částech (nejlépe po lžících) už ručně metličkou přimícháme mouku s kakaem. Naposledy promícháme s olejem.

Těsto uhladíme v předem tukem vymazané a moukou vysypané formě o průměru 22 - 24 cm. Korpus upečeme v troubě předehřáté na 170 °C. Záleží na naší troubě. Upečený korpus necháme vychladnout.

Z jemného tvarohu bez hrudek odsajeme pomocí kuchyňského ubrousku veškerou tekutinu. Šlehačku vyšleháme s cukrem do tuha. Želatinový ztužovač bez vaření připravíme podle návodu. Tvaroh lehce promícháme, spojíme se šlehačkou a naposledy přimícháme želatinu.

Na korpus naneseme a uhladíme krém a necháme ztuhnout v lednici. Na krém rozložíme menší jahody a zalijeme práškovou želatinou připravenou podle návodu na obalu. Dort opět vrátíme do lednice.

Svěží jahodový dort s tvarohovým krémem podáváme s kávou nebo čajem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Svěží jahodový dort s tvarohovým krémem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.