Jahody nejprve očistíme podle potřeby, nakrájíme na plátky a pokapeme citronovou šťávou.
Na korpus oddělíme žloutky od bílků. Bílky začneme šlehat šlehačem s metličkami s přisypáváním cukru a špetkou soli. Do sněhu z bílků zašleháme žloutky. Potom nejlépe ručně metličkou přimícháme prosátou mouku se špetkou jedlé sody.
Těsto uhladíme v tukem vymazané a moukou vysypané formě s průměrem 24 cm. Korpus pečeme pomalu asi hodinu v troubě vyhřáté na 150 °C.
Dále si uvaříme pudinkovou želatinu. Podle naší chuti uvaříme 2 pudinky s hrnkem vody. Pokud není pudink oslazený, osladíme podle chuti. Po vychladnutí korpus potřeme nutelou nebo marmeládou. Rozložíme jahody, zalijeme pudinkovou želatinou a necháme ztuhnout.
Svěží dort s jahodami a pudinkovou želatinou nakrájíme a podáváme.