reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Švestkový salámek

Recept na nepečené cukroví s kandovaným ovocem a rumem.


  • 5,0

    5 1
  • 45 min

Postup přípravy

Sušené švestky nakrájíme na kousky a po částech je rozmixujeme v elektrickém robotu na pastu. Pokud jsou švestky moc tuhé, povaříme je ve vodě se lžící cukru. Pastu vložíme do mísy, přidáme drobně nakrájené kandované ovoce, drcené piškoty, melasu, rum a moučkový cukr a vypracujeme tuhé těsto. Podle potřeby ho můžeme ještě zahustit drcenými piškoty.

Těsto vložíme do podlouhlé formy, vyložené mikrotenovou fólií a uložíme na 2 dny do chladničky, aby ztuhlo a proleželo se.

Ztuhlý švestkový salámek vyjmeme z formy, obalíme v kakau a nakrájíme ostrým nožem na plátky.

Švestkový salámek je dobrým nepečeným cukrovím.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Švestkový salámek

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.