reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Švestkový koláč s glazurou

Netradiční koláč s pečenými švestkami, kterým uděláme radost nejbližším.


  • 4,2

    4,1 6
  • 20 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Máslo rozpustíme, vsypeme do něj nahrubo rozdrcené sušenky a důkladně promícháme. Hmotu dáme do formy o průměru 20 cm a pečlivě upěchujeme.

Pomazánkové máslo spojíme s cukrem. Do hladké směsi přimícháme extrakt, vejce a smetanu. Nalijeme na sušenkový základ a pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C, aby okraje korpusu zpevnily a střed se ještě trochu chvěl jako želé. Ztuhne až při chladnutí.

Rozpůlené švestky naskládáme řeznou stranou dolů do zapékací mísy, posypeme zbylým cukrem a přidáme do trouby, aby se posledních 10 minut pekly společně s koláčem (nedáváme na koláč). Švestky by měly zkřehnout, ale zůstat pevné. Obojí necháme vychladnout.

Vystydlý korpus vyjmeme z formy a přemístíme na servírovací talíř. Poklademe pečenými švestkami a nakonec pokapeme šťávou z nich.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Švestkový koláč s glazurou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.