reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Švestkový koláč s drobenkou z žitné mouky

Recept na jednoduchý švestkový koláč - bublaninu z žitné mouky.


  • 5,0

    5 3
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Do misky nasypáme prosátou žitnou mouku, třtinový cukr, prášek do pečiva a vanilkový cukr. Do mikrovlnky dáme rozpustit hrníček s máslem a vlijeme do těsta. Přidáme vejce a sodovku. Podle potřeby, pokud je těsto tuhé, ředíme mlékem.

Připravíme si drobenku, a to tak, že smícháme žitnou mouku (neprosátou), cukr krystal a máslo. Prohněteme a vznikne hmota, která by neměla držet u sebe (musí se drolit).

Těsto nalijeme na pečícím papírem vystlaný plech a na těsto poklademe vypeckované švestky. Na švestky posypeme drobenku a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C cca 25 minut.

Švestkový koláč s drobenkou z žitné mouky nakrájíme na porce a podáváme k čaji nebo kávě jako moc dobré pohoštění.

Poznámka: Koláč jde určitě udělat i z obyčejné hladké mouky a klasického cukru krystal. Pokud nechceme dělat drobenku, nemusíme, koláč je dobrý i bez ní.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Švestkový koláč s drobenkou z žitné mouky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.