reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Švestkové knedlíky ze spařeného těsta

Rychlý recept pro ty, kteří se nechtějí zdržovat s bramborovým, kynutým nebo tvarohovým těstem. Těsto se hodí pro jakékoli ovoce.


  • 4,1

    22×

    4,1 22
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

náplň

těsto



Energetická hodnota

3380 kJ / 807,3 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Vypeckujeme švestky, dovnitř dáme špetku cukru.

Do mísy odměříme mouku, sůl, cukr, olej. Promícháme a přidáme horkou vodu. Těsto důkladně vypracujeme, poté vyválíme placku cca 3 mm tenkou, vykrajujeme kolečka a do nich balíme vypeckované švestky naplněné cukrem. Tvarujeme kuličky - knedlíky.

Švestkové knedlíky ze spařeného těsta dáme do vroucí vody a vaříme 10 - 15 minut podle druhu ovoce a tloušťky těsta.

Na talíři knedlíky ze spařeného těsta mastíme máslem, sypeme mletým mákem, perníkem nebo třeba opraženou strouhankou. Pocukrujeme.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Švestkové knedlíky ze spařeného těsta

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.