reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta

Odpalované těsto se výborně hodí na knedlíky a dobře se s ním pracuje. Knedlíky jsou raz dva hotové!


  • 4,6

    49×

    4,5 49
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

V nerezovém hrnci přivedeme k varu mléko se špetkou soli a polovinou másla. Přisypeme mouku a za stálého míchání necháme těsto zhoustnout, dokud se nepřestane lepit na stěny hrnce a na vařečku. Poté těsto přendáme do mísy a necháme vychladnout.

Švestky důkladně omyjeme, osušíme a vypeckujeme, místo pecky dovnitř můžeme vložit kostku cukru.

Do vychladlého těsta postupně zapracujeme vejce a na pomoučněném vále znovu propracujeme. Vyválíme asi půlcentimetrový plát. Těsto rozkrájíme na čtverce asi 5 x 5 cm (podle velikosti švestek). Do každého zabalíme švestku a vytvarujeme knedlíky. Vaříme v mírně osolené vodě 5 - 10 minut.

Hotové švestkové knedlíky z odpalovaného těsta propícháme vidličkou, aby z nich vyšla pára.
Na talíři knedlíky posypeme mletým mákem, pocukrujeme a přelijeme rozpuštěným zbylým máslem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta

    Celkový počet komentářů: 1

    • Simona
      Simona

      Komentář k receptu Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta

      Zajímavé knedlíky, vyzkoušela jsem a jsou velice chutné:) našla jsem také recept na odpalované těsto, který jsem dozkoušela zde https://srecepty.cz/clanky/odp alovane-testo od te doby, ho umím a vždy se povede!

      25.07.2017 14:55:33

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.