reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Švestkové knedlíky z bramborového těsta 1

Výborné švestkové knedlíky z jemného bramborového těsta. Snadný recept na tradiční sladký pokrm, který se snad nikdy nepřejí.


  • 2,4

    20×

    2,4 20
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 600 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 856 hodnocení

Recept na vánoční vosí hnízda krok za krokem

13. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 696 hodnocení

Jak vybrat kapra?

12. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 178 hodnocení

Čajové pečivo na vánočním stole

12. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 694 hodnocení

Jemná šlehačková vánočka krok za krokem

11. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 566 hodnocení

Potravinové alergeny a nejčastější příznaky: Poznáváte je?

11. 12. 2019

Postup přípravy

Den předem si uvaříme brambory. Druhý den si brambory nastrouháme na jemno. Přidáme vejce, sůl, krupici, mouku a ocet, aby brambory nezhnědly. Z hmoty vypracujeme těsto.

Z bramborového těsta vyválíme tenčí plát, nakrájíme čtverečky velké přibližně 4 x 4 cm a na ně klademe opláchnuté a do sucha otřené švestky, které pečlivě zabalíme a vytvarujeme knedlíky.

Švestkové knedlíky vaříme asi 15 minut a hned po uvaření knedlíky roztrhneme vidličkou, aby šla pára ven.

Domácí švestkové knedlíky z bramborového těsta před podáváním posypeme cukrem moučka a přelijeme rozpuštěným máslem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Švestkové knedlíky z bramborového těsta 1

    Celkový počet komentářů: 2

    • Daniela Konečná
      Daniela Konečná

      špatný recept

      vařím knedlíky snad už 50 let, ale tento je nesmysl.Uvařené brambory nemůžou zhnědnout, nelze a nesmí se vařit 15 minut, zbyly by pouze švestky a těsto rozvařené. Knedlíky se vaři dokud nevyplavou nahoru. Nic ne nemusí trhat.Trhají se kynuté knedlíky. Toto nemohl uvařit "normální" kuchař, ale břídil. Recept: brambory podle jakosti, dětská krupice, bramborový škrob, hrubá mouka a bez vejce - jsou měkké. Množství všeho se musí přizpůsobit bramborám.

      10.09.2013 00:35:16

      • Venom
        Venom

        Re: špatný recept

        Plně s Vámi paní Danielo souhlasím, už na vzhled nevypadají vábně, není nad tvarohové těsto.

        19.09.2013 20:21:35


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Švestkové knedlíky z bramborového těsta 1

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.