reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Švestkové knedlíky z bramborového těsta 1

Výborné švestkové knedlíky z jemného bramborového těsta. Snadný recept na tradiční sladký pokrm, který se snad nikdy nepřejí.


  • 2,4

    20×

    2,4 20
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Den předem si uvaříme brambory. Druhý den si brambory nastrouháme na jemno. Přidáme vejce, sůl, krupici, mouku a ocet, aby brambory nezhnědly. Z hmoty vypracujeme těsto.

Z bramborového těsta vyválíme tenčí plát, nakrájíme čtverečky velké přibližně 4 x 4 cm a na ně klademe opláchnuté a do sucha otřené švestky, které pečlivě zabalíme a vytvarujeme knedlíky.

Švestkové knedlíky vaříme asi 15 minut a hned po uvaření knedlíky roztrhneme vidličkou, aby šla pára ven.

Domácí švestkové knedlíky z bramborového těsta před podáváním posypeme cukrem moučka a přelijeme rozpuštěným máslem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Švestkové knedlíky z bramborového těsta 1

    Celkový počet komentářů: 2

    • Daniela Konečná
      Daniela Konečná

      špatný recept

      vařím knedlíky snad už 50 let, ale tento je nesmysl.Uvařené brambory nemůžou zhnědnout, nelze a nesmí se vařit 15 minut, zbyly by pouze švestky a těsto rozvařené. Knedlíky se vaři dokud nevyplavou nahoru. Nic ne nemusí trhat.Trhají se kynuté knedlíky. Toto nemohl uvařit "normální" kuchař, ale břídil. Recept: brambory podle jakosti, dětská krupice, bramborový škrob, hrubá mouka a bez vejce - jsou měkké. Množství všeho se musí přizpůsobit bramborám.

      10.09.2013 00:35:16

      • Venom
        Venom

        Re: špatný recept

        Plně s Vámi paní Danielo souhlasím, už na vzhled nevypadají vábně, není nad tvarohové těsto.

        19.09.2013 20:21:35

    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Švestkové knedlíky z bramborového těsta 1

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.