Oblíbené švestkové knedlíky zná asi každý z nás. Vyzkoušejte je i s omáčkou.
1 špetka | sůl |
voda | |
těsto | |
---|---|
2 ks | vejce |
500 g | tvaroh |
2 lžíce | cukr moučka |
2 lžičky | vanilkový cukr |
370 g | polohrubá mouka |
omáčka | |
150 g | máslo |
50 g | švestky |
náplň | |
300 g | švestky |
na ozdobu | |
cukr moučka |
Ve větší míse smícháme tvaroh s cukrem, vanilkovým cukrem, vejci a polohrubou moukou. Vyhněteme rukama vláčné těsto. Na pár minut necháme odstát a připravíme si švestky, které očistíme od stopek a umyjeme. Rozpůlíme a nakrájíme na menší kousky. Z připraveného těsta pak děláme malé placky, do kterých švestku zabalíme. V hrnci dáme vařit vodu a trochu ji osolíme. Tvarohové knedlíky házíme do vroucí vody a necháme vařit asi 5 - 7 minut. V menším kastrůlku si dáme zpěnit máslo, do kterého dáme osmažit na malé kousky nakrájené švestky. Uvařené švestkové knedlíky scedíme a necháme okapat. Servírujeme na talíř, kde je ještě polijeme švestkovou omáčkou a moučkovým cukrem.
Parádní recepty se švestkami: Švestkové koláče, domácí knedlíky i exotika v podobě čatní
Také milujete sezónní ovoce a snažíte se jej maximálně zužitkovat? Pokud jste se čerstvých švestek už přejedli, nastává ten pravý čas k pečení koláčů, přípravě sladkých knedlíků, kompotů i marmelád. Inspirujte se naším výběrem receptů.
Jako od babičky: Plněné švestkové knedlíky
Recept na plněné knedlíky z bramborovo-tvarohového těsta, které naplníme švestkami. Jen se po nich zapráší! FOTORECEPT, podle kterého je zvládne připravit každý.
autor Jovi
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena