1 špetka | sůl | |
voda | ||
těsto | ||
---|---|---|
2 ks | vejce | |
500 g | tvaroh | |
2 lžíce | cukr moučka | |
2 lžičky | vanilkový cukr | |
370 g | polohrubá mouka | |
omáčka | ||
150 g | máslo | |
50 g | švestky | |
náplň | ||
300 g | švestky | |
na ozdobu | ||
cukr moučka |
Ve větší míse smícháme tvaroh s cukrem, vanilkovým cukrem, vejci a polohrubou moukou. Vyhněteme rukama vláčné těsto. Na pár minut necháme odstát a připravíme si švestky, které očistíme od stopek a umyjeme. Rozpůlíme a nakrájíme na menší kousky. Z připraveného těsta pak děláme malé placky, do kterých švestku zabalíme. V hrnci dáme vařit vodu a trochu ji osolíme. Tvarohové knedlíky házíme do vroucí vody a necháme vařit asi 5 - 7 minut. V menším kastrůlku si dáme zpěnit máslo, do kterého dáme osmažit na malé kousky nakrájené švestky. Uvařené švestkové knedlíky scedíme a necháme okapat. Servírujeme na talíř, kde je ještě polijeme švestkovou omáčkou a moučkovým cukrem.
Parádní recepty se švestkami: Švestkové koláče, domácí knedlíky i exotika v podobě čatní
Také milujete sezónní ovoce a snažíte se jej maximálně zužitkovat? Pokud jste se čerstvých švestek už přejedli, nastává ten pravý čas k pečení koláčů, přípravě sladkých knedlíků, kompotů i marmelád. Inspirujte se naším výběrem receptů.
Jako od babičky: Plněné švestkové knedlíky
Recept na plněné knedlíky z bramborovo-tvarohového těsta, které naplníme švestkami. Jen se po nich zapráší! FOTORECEPT, podle kterého je zvládne připravit každý.
Autor:Jovi
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena