reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Švestkové chutney

Recept na sladkou kořeněnou omáčku. Tato omáčka je vhodná k masu, sýrům apod.


  • 4,5

    15×

    4,4 15
  • 1 h 30 min

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 799 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 015 hodnocení

Recept na švestkové čatní krok za krokem

13. 8. 2020

Bábovka

4,7 1 745 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 829 hodnocení

Milujete karbanátky? Zkuste recepty, které vás posadí na židli!

12. 8. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 212 hodnocení

Parádní recepty se švestkami: Švestkové koláče, domácí knedlíky i exotika v podobě čatní

11. 8. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 609 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 789 hodnocení

Recept na pečená rajčata s cuketou a sýrem feta krok za krokem

11. 8. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 292 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 679 hodnocení

Na zahrádkách dozrávají švestky: Užijte si jejich všestrannost

10. 8. 2020

Postup přípravy

Ovoce důkladně omyjeme. Švestky vypeckujeme a nakrájíme na čtvrtky. Jablka krájíme na malé kousky, protože jejich velikost zůstane po uvaření stejná. Rozinky rozkrájíme na půlky. Zázvor a česnek oloupeme a nastrouháme, případně nakrájíme na jemné kostičky.

Ocet svaříme s bobkovým listem, celým pepřem, tymiánem a semínky fenyklu. Vypneme a necháme macerovat.

Cibuli nakrájíme na proužky, osmahneme na másle, přidáme cukr a za častého míchání necháme zkaramelizovat. Poté přes síto přilijeme octový odvar a důkladně promícháme.

Přidáme pokrájené švestky, jablka, rozinky a víno. Za vysoké teploty a stálého míchání vaříme, dokud švestky nepustí dostatek tekutiny. Poté teplotu ztlumíme, přidáme ostatní koření, česnek a zázvor. Za občasného míchání necháme švestkové chutney vařit, dokud nám nevznikne požadovaná konzistence. Pokud pustí švestky moc vody, a nebo si to chceme urychlit, můžeme přidat želírovací cukr.

Ještě horké švestkové chutney plníme do sterilovaných sklenic. Zavřené švestkové chutney necháme vychladnout dnem vzhůru.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Švestkové chutney

    Celkový počet komentářů: 4
    • Janas
      Janas

      Komentář k receptu Švestkové chutney

      Chutney je výborné...i když, trochu jsem si ho upravila. Přidala jsem skořici, badyán a koriandr, červené desertní víno a vše jsem rozmixovala do hladka.

      11.08.2014 11:54:46

    • Regika
      Regika

      omlouvám se, v ingrediencích mi utekl česnek, patří tam 2-3 stroužky

      08.09.2013 16:48:43

    • Viktor
      Viktor

      Komentář k receptu Švestkové chutney

      Fuj co je to za kombinace?!!!

      07.09.2013 07:43:58



    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Švestkové chutney

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.