Starší recept na švestkovou omáčku. Je vhodná třeba k uzenému masu s bramborovým knedlíkem.
Hodnocení
4.0
/ 5 (4x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
1x
Ingredience
20 g
cukr
20 g
máslo
2 lžíce
rum
10 g
hladká mouka
250 g
sušené švestky
podle chuti
sůl
skořice mletá
citronová kůra
mandle (loupané)
Postup přípravy
Sušené švestky povaříme, scedíme, vypeckujeme a přecedíme. Mandle oloupeme a nakrájíme na nudličky.
Ke švestkám přidáme cukr, trochu skořice, osolíme a přisypeme loupané a na nudličky nakrájené mandle. Pokud je švestková omáčka řídká, zahustíme ji světlou máslovou jíškou. Pro dochucení přidáme 2 lžíce rumu a trochu nastrouhané citronové kůry.
Švestkovou retro omáčku podáváme k uzenému masu, ale hodí se i k jiným pokrmům.