reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Švestková povidla bez míchání

Výborná povidla jako kdysi vařívaly naše babičky, s tím rozdílem, že to měly daleko těžší. Připravujeme je v titanovém hrnci.


  • 4,6

    34×

    4,5 34

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Nejprve si švestky vypeckujeme. Dáme do mísy, přidáme cukr, ocet a rum. Necháme do druhého dne odstát.

Vše vlijeme do titanového hrnce, zapneme sporák na nejnižší stupeň a vaříme asi 2 hodiny. Za tu dobu by se měl obsah odpařit asi na polovinu. Když se bude zdát, že jsou švestky odpařené málo, tak je tam ještě chvili necháme. Rozvařené švestky rozmixujeme.

Švestková povidla naplníme do sklenic a sterilujeme 20 minut na 80 °C.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Švestková povidla bez míchání

    Celkový počet komentářů: 12
    • Božena
      Božena

      Komentář k receptu Švestková povidla bez míchání

      Super recept, dnes jsem vařila povidla - kastrol zcela bez poskvrny! Zpočátku jsem sice měla strach, ale vydržela jsem, nemíchala a nelituji. Stoprocentně doporučuji!!

      17.09.2018 18:20:51

    • vlasta
      vlasta

      Povidla bez míchání

      Mohu potvrdit příspěvek jary. Mám obdobný recept, jen je tam navíc, že se kastrol vymaže olejem. Byla jsem sama překvapená, když jsem povidla vyklopila do mísy, abych je rozmixovala (nemám ponorný mixér), jak byl hrnec čistý, jako bych v něm snad nic nevařila - a nakonec, opravdu jsem to nemíchala, i když jsem měla obavy, jak to dopadne. A dopadlo to skvěle.

      28.08.2018 10:33:06

    • Jana
      Jana

      Švestková povidla bez míchání

      Není pravda, že se nemusí míchat. Naletěla jsem, protože si dobře pamatuji, že maminka i babička vždy povidla míchala. Takže, pokud je vaříte na plynovém hořáku, tak určitě míchat, jinak se připálí a škoda práce!

      26.08.2018 09:38:59


      • Jara
        Jara

        Re: Švestková povidla bez míchání

        Musím oponovat že se musí povidla míchat.Delam je už aspoň 5roku a opravdu bez míchání, opravdu mě můžete věřit.
        Já mám recepty:3kg zralých vypeckovanych švestek,0,50kg cukru,1/8l octa 8%.(jedna osmina).
        Švestky dám do hrnce se silnějším dnem kterému věřím (já mám Železňák),zasypu cukrem, zalijeme octem a dám na 24hodin do chladná.NESMI SE VŮBEC MICHAT.Druhy den přívěsů švestky k varu naplno vařím 1hodinu,potom oheň stáhnu na minimum a vařím, nechám mírně pobublavat asi 4-5hodin, podle šťavnatosti švestek, vařím už ale bez pokličky.Ja přidávám před dovarenim skořicí a rum, přísady záleží na chuti,potom zozmixuji ponorakem, horké dám do skleniček,uzavřít a otočené dnem nechám chladnout do druhého dne.Muzete mě věřit, právě je dělám.HLAVNE NEMICHAT.
        Dobrou chuť přeje z Jara.

        26.08.2018 21:41:24

    • Doga nenažraná
      Doga nenažraná

      povidla

      dnes je dělám poprvé tak snad se me povedou

      04.09.2015 11:19:58

    • PePe
      PePe

      Výborné,jednoduché,mohu jen doporučit.

      26.08.2012 14:09:05

    • helcafilda
      helcafilda

      Já sama dělám povidla podobně, akorát švestky pomelu na masovém strojku, pak přidám ocet a cukr, může se i rum, ale nemusí a nechá se to 24 hod. Pak to vařím na sporáku na nejmenším plamenu, a pod hrnec dávám litinovou podložku, která rozvádí teplo stejnoměrně, u starších sporáků bývala běžnou součástí, a vařím do zhoustnutí.Tak 3-4 hodiny záleží jak moc jsou švestky šťavnaté.

      26.09.2011 13:45:44

    • pospfn
      pospfn

      proč nadáváš??? .:.

      23.09.2011 16:43:14

    • ososo
      ososo

      protože ocet vy ..........

      23.09.2011 16:39:47

    Nalezeno receptů: 12
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Švestková povidla bez míchání

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.