reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Švestková plněná vepřová panenka

Rychlé, jednoduché a chutné jídlo pro sváteční příležitost. Vepřová panenka plněná švestkami, nivou a dalším.


  • 3,2

    174×

    3,1 174
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Den předem si naložíme švestky v rumu. Do mandlí můžeme vmáčknout oloupané mandle. Naložené švestky smícháme s nasekanou nivou.

Brambory důkladně omyjeme, rozčtvrtíme a rozložíme na plech. Šalotku očistíme a nakrájíme na nudličky. Brambory posypeme provensálským koření, šalotkou a pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut.

Špalíky vepřové panenky rozpůlíme na dva stejné díly - asi 15cm dlouhé a uděláme doprostřed dlouhým nožem křížem díru. Do vzniklého otvoru dáme naložené v rumu sušené švestky a kousky nivy. Panenku zpevníme špejlemi nebo svážeme nití. Osolíme ji a opepříme.

Rozpálíme si pánev s olejem. Na pánev vložíme špalíčky vepřové panenky a zprudka ji smažíme z obou stran, aby se maso zatáhlo. Pak panenku přeložíme do zapékací misky a dopečeme ji v troubě asi 10 minut na 200 °C.

Panenku zbavíme nití či špejlí. Švestkovou plněnou vepřovou panenku podáváme s provensálskými brambory a šalotkou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Švestková plněná vepřová panenka

    Celkový počet komentářů: 4
    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Švestková plněná vepřová panenka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.