Recept na marmeládu z jablek, švestek a rumu.
4 lžíce | rum |
0.5 kg | jablko |
0.5 ks | citron |
0.5 kg | švestky |
2 ks | skořice celá |
1 balíček | želírovací cukr |
Jablka oloupeme, zbavíme jádřince a zakapeme citronovou šťávou vymačkanou z půlky citronu, švestky omyjeme a vypeckujeme. Asi půlku ovoce pokrájíme na kousky, dáme stranou a ostatní rozmixujeme nebo umeleme na mlýnku. Všechno ovoce smícháme, přidáme cukr, celou skořici a rum. Marmeládu povaříme a vyndáme celou skořici. Švestkovou marmeládu s jablky plníme ihned do vyhřátých sklenic. Sklenice obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Švestky v hlavní roli - vyzkoušejte ty nejlepší recepty!
Sezóna švestek je v plném proudu a možná už nevíte, co s nimi. Přitom existuje tolik známých i méně známých variant, jak je zpracovat a pochutnat si na nich. Vytvořili jsme pro vás výběr skvělých receptů ze švestek, které stojí za to vyzkoušet.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena