reklama
hledat uživatel
       

Švédský koláč

Recept na úžasný tvarohový koláč, který se rozplývá na jazyku.


  • 4,5

    92×

    4,4 92
  • 1 hod

  • 18×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 555 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 167 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Recept na bezlepkový ořechový koláč krok za krokem

11. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

10+1 otázek: Čínská medicína a její principy

10. 10. 2019

Postup přípravy

Mouku, cukr a prášek do pečiva smícháme dohromady. Polovinu sypké směsi rovnoměrně nasypeme na plech, který předem v silné vrstvě vymažeme máslem.

V misce smícháme tvarohy, cukr, vajíčka, vanilkový cukr a trochu mléka a vyšleháme hladkou hmotu, do které přidáme rozinky. Opatrně nalijeme na sypké těsto a rozetřeme do krajů.

Druhou polovinu těsta rovnoměrně nasypeme na tvarohovou hmotu. Nakonec hustě poklademe tenkými plátky másla. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45minut.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Švédský koláč

    Celkový počet komentářů: 27
    • Lenka Cissé
      Lenka Cissé

      Peču od oka

      Delam roky.je třeba vychytat. Podle velikosti plechu.davam méně mouky i méně cukru.tvaroh.směs musí byť tekutý. A mléka dle hustoty tvarohu.vždy je vynikající. Kdo má rád müsli ten si určíte pochutná. Zdravím

      10.09.2019 21:24:43

    • Mirek
      Mirek

      Chyba v receptu zůstává

      Recept byl zveřejněn asi před 6 lety a přes všechny příspěvky, kde se píše, že je potřeba dát 500 ml mléka, a stížnosti, že to bylo suché, se autor neobtěžoval opravit chybu v receptu, kde stojí " trochu mléka " . I to množství cukru se mi zdá nadměrné. Dnes to zkusím upéct.

      25.03.2019 13:48:41

    • Lenka.hoffmann
      Lenka.hoffmann

      Komentář k receptu Švédský koláč

      Hrnek cukru ma byt jen 1 a rozdelit na pul do sypke i tekute casti. Mleka musi byt 1/2 litru. Delam to tak, ze to maslo do te mouky rozdrobim, rozinky namacim do rumu a pridam kuru a stavu z citronu... Zrovna ho jim, uzasna mnamka...a k tomu se hodi cervene vino...

      19.03.2017 17:15:38


    • LadaRa
      LadaRa

      Komentář k receptu Švédský koláč

      Místo cukru krystal do náplně jsem dala 2x větší lžíce cukru krupice a 1x vanilkový cukr. Na to jak je jednoduchá je moc dobrá.

      06.07.2016 09:04:43

    • monika
      monika

      Komentář k receptu Švédský koláč

      Kolač dokonalý hned pryč asi je opravdu náročnější a ne každý ho umí upéct já misto hrozinek dávám plátky broskvi a super

      11.03.2016 02:47:36

    • evka
      evka

      Tak jsem se na něj těšila a výsledek velký zklamání. I přes ubrání cukru je to příšerně sladký:( vůbec se to nedá jíst. Doslova mi to kroutí pusu:( no škoda...vypadalo to dobře....navíc mi při pečení máslo steklo ke straně formy a místy tak zůstala jenom mouka, ale to je chyba mé křivé trouby a ne receptu...možná by bylo lepší polít koláč rozpuštěným máslem než ho tam klást.....ale za mě nikdy více:\

      29.03.2015 18:38:40

    • alča
      alča

      Komentář k receptu Švédský koláč

      koláč dělám už vic jak20let je vynikající i druhy den-másla dávám mín i cukru

      01.11.2014 16:14:41

    • Heavenlee
      Heavenlee

      Koláč jsem včera vyzkoušela. Během pečení (hlavně ke konci) vypadal a voněl opravdu úžasně - pěkně narostl. Pak to ale spadlo a ve finále zůstala na plechu skoro třetina mouky a nahoře to bylo jak drobivá posypka. Přes značné množství tvarohu byla z koláče tenounká drobivá placka, chuťově nijak výrazná. Možná jsem udělala chybu, že jsem ze zvyku vylila z vaniček s tvarohem syrovátku. Tvarohová hmota by zřejmě měla být spíše řidší, odhaduju jako takové trochu hustší těsto na palačinky, měla jsem ji hustší a na mouku ji musela kydat lžící. Tip Pavlínky na citrón místo rozinek může být super.
      Mému chlapovi to nechutnalo, k snídani si dal radši štrůdl (ač ho normálně nejí). Cena jednoho plechu dle uvedených ingrediencí je kolem 120,-.

      18.10.2013 16:46:56


    Nalezeno receptů: 27
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Švédský koláč

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.