reklama
hledat uživatel
       

Švédský koláč

Recept na úžasný tvarohový koláč, který se rozplývá na jazyku.


  • 4,5

    92×

    4,4 92
  • 1 hod

  • 18×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 826 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 601 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Postup přípravy

Mouku, cukr a prášek do pečiva smícháme dohromady. Polovinu sypké směsi rovnoměrně nasypeme na plech, který předem v silné vrstvě vymažeme máslem.

V misce smícháme tvarohy, cukr, vajíčka, vanilkový cukr a trochu mléka a vyšleháme hladkou hmotu, do které přidáme rozinky. Opatrně nalijeme na sypké těsto a rozetřeme do krajů.

Druhou polovinu těsta rovnoměrně nasypeme na tvarohovou hmotu. Nakonec hustě poklademe tenkými plátky másla. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45minut.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Švédský koláč

    Celkový počet komentářů: 27
    • Lenka Cissé
      Lenka Cissé

      Peču od oka

      Delam roky.je třeba vychytat. Podle velikosti plechu.davam méně mouky i méně cukru.tvaroh.směs musí byť tekutý. A mléka dle hustoty tvarohu.vždy je vynikající. Kdo má rád müsli ten si určíte pochutná. Zdravím

      10.09.2019 21:24:43

    • Mirek
      Mirek

      Chyba v receptu zůstává

      Recept byl zveřejněn asi před 6 lety a přes všechny příspěvky, kde se píše, že je potřeba dát 500 ml mléka, a stížnosti, že to bylo suché, se autor neobtěžoval opravit chybu v receptu, kde stojí " trochu mléka " . I to množství cukru se mi zdá nadměrné. Dnes to zkusím upéct.

      25.03.2019 13:48:41

    • Lenka.hoffmann
      Lenka.hoffmann

      Komentář k receptu Švédský koláč

      Hrnek cukru ma byt jen 1 a rozdelit na pul do sypke i tekute casti. Mleka musi byt 1/2 litru. Delam to tak, ze to maslo do te mouky rozdrobim, rozinky namacim do rumu a pridam kuru a stavu z citronu... Zrovna ho jim, uzasna mnamka...a k tomu se hodi cervene vino...

      19.03.2017 17:15:38


    • LadaRa
      LadaRa

      Komentář k receptu Švédský koláč

      Místo cukru krystal do náplně jsem dala 2x větší lžíce cukru krupice a 1x vanilkový cukr. Na to jak je jednoduchá je moc dobrá.

      06.07.2016 09:04:43

    • monika
      monika

      Komentář k receptu Švédský koláč

      Kolač dokonalý hned pryč asi je opravdu náročnější a ne každý ho umí upéct já misto hrozinek dávám plátky broskvi a super

      11.03.2016 02:47:36

    • evka
      evka

      Tak jsem se na něj těšila a výsledek velký zklamání. I přes ubrání cukru je to příšerně sladký:( vůbec se to nedá jíst. Doslova mi to kroutí pusu:( no škoda...vypadalo to dobře....navíc mi při pečení máslo steklo ke straně formy a místy tak zůstala jenom mouka, ale to je chyba mé křivé trouby a ne receptu...možná by bylo lepší polít koláč rozpuštěným máslem než ho tam klást.....ale za mě nikdy více:\

      29.03.2015 18:38:40

    • alča
      alča

      Komentář k receptu Švédský koláč

      koláč dělám už vic jak20let je vynikající i druhy den-másla dávám mín i cukru

      01.11.2014 16:14:41

    • Heavenlee
      Heavenlee

      Koláč jsem včera vyzkoušela. Během pečení (hlavně ke konci) vypadal a voněl opravdu úžasně - pěkně narostl. Pak to ale spadlo a ve finále zůstala na plechu skoro třetina mouky a nahoře to bylo jak drobivá posypka. Přes značné množství tvarohu byla z koláče tenounká drobivá placka, chuťově nijak výrazná. Možná jsem udělala chybu, že jsem ze zvyku vylila z vaniček s tvarohem syrovátku. Tvarohová hmota by zřejmě měla být spíše řidší, odhaduju jako takové trochu hustší těsto na palačinky, měla jsem ji hustší a na mouku ji musela kydat lžící. Tip Pavlínky na citrón místo rozinek může být super.
      Mému chlapovi to nechutnalo, k snídani si dal radši štrůdl (ač ho normálně nejí). Cena jednoho plechu dle uvedených ingrediencí je kolem 120,-.

      18.10.2013 16:46:56


    Nalezeno receptů: 27
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Švédský koláč

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.