reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Švédský koláč

Recept na úžasný tvarohový koláč, který se rozplývá na jazyku.


  • 4,5

    106×

    4,5 106
  • 1 hod

  • 18×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 042 hodnocení

Bylinky při chřipce a viróze: Které opravdu pomohou?

23. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Recept na koblihy pečené v troubě krok za krokem

23. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Rychlé obědy do krabičky - stačí 45 minut a máte skvělé jídlo do práce

22. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Dýňové rolky se skořicovou náplní krok za krokem

22. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Recept na výbornou čočkovou polévku krok za krokem

22. 10. 2020

Postup přípravy

Mouku, cukr a prášek do pečiva smícháme dohromady. Polovinu sypké směsi rovnoměrně nasypeme na plech, který předem v silné vrstvě vymažeme máslem.

V misce smícháme tvarohy, cukr, vajíčka, vanilkový cukr a trochu mléka a vyšleháme hladkou hmotu, do které přidáme rozinky. Opatrně nalijeme na sypké těsto a rozetřeme do krajů.

Druhou polovinu těsta rovnoměrně nasypeme na tvarohovou hmotu. Nakonec hustě poklademe tenkými plátky másla. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45minut.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Švédský koláč

    Celkový počet komentářů: 28
    • MARIE
      MARIE

      Recept znám léta,včera jsem ale pekla poprvé.Dopadl výborně.Cukru jen půl hrnku do tvarohu a půl do sypké části. Ze sypké části + másla jsem udělala drobenku - polovinu na dno a polovinu na tvaroh. Pekáč (hluboký a rozměry 26x36) vyložený pečícím papírem.Mléka o něco víc jak půl litru.d Pekla na 170°C v horkovzdušné troubě přes 50 min.

      30.05.2020 11:51:02

    • Lenka Cissé
      Lenka Cissé

      Peču od oka

      Delam roky.je třeba vychytat. Podle velikosti plechu.davam méně mouky i méně cukru.tvaroh.směs musí byť tekutý. A mléka dle hustoty tvarohu.vždy je vynikající. Kdo má rád müsli ten si určíte pochutná. Zdravím

      10.09.2019 21:24:43

    • Mirek
      Mirek

      Chyba v receptu zůstává

      Recept byl zveřejněn asi před 6 lety a přes všechny příspěvky, kde se píše, že je potřeba dát 500 ml mléka, a stížnosti, že to bylo suché, se autor neobtěžoval opravit chybu v receptu, kde stojí " trochu mléka " . I to množství cukru se mi zdá nadměrné. Dnes to zkusím upéct.

      25.03.2019 13:48:41


    • Lenka.hoffmann
      Lenka.hoffmann

      Komentář k receptu Švédský koláč

      Hrnek cukru ma byt jen 1 a rozdelit na pul do sypke i tekute casti. Mleka musi byt 1/2 litru. Delam to tak, ze to maslo do te mouky rozdrobim, rozinky namacim do rumu a pridam kuru a stavu z citronu... Zrovna ho jim, uzasna mnamka...a k tomu se hodi cervene vino...

      19.03.2017 17:15:38

    • LadaRa
      LadaRa

      Komentář k receptu Švédský koláč

      Místo cukru krystal do náplně jsem dala 2x větší lžíce cukru krupice a 1x vanilkový cukr. Na to jak je jednoduchá je moc dobrá.

      06.07.2016 09:04:43

    • monika
      monika

      Komentář k receptu Švédský koláč

      Kolač dokonalý hned pryč asi je opravdu náročnější a ne každý ho umí upéct já misto hrozinek dávám plátky broskvi a super

      11.03.2016 02:47:36

    • evka
      evka

      Tak jsem se na něj těšila a výsledek velký zklamání. I přes ubrání cukru je to příšerně sladký:( vůbec se to nedá jíst. Doslova mi to kroutí pusu:( no škoda...vypadalo to dobře....navíc mi při pečení máslo steklo ke straně formy a místy tak zůstala jenom mouka, ale to je chyba mé křivé trouby a ne receptu...možná by bylo lepší polít koláč rozpuštěným máslem než ho tam klást.....ale za mě nikdy více:\

      29.03.2015 18:38:40

    • Heavenlee
      Heavenlee

      Koláč jsem včera vyzkoušela. Během pečení (hlavně ke konci) vypadal a voněl opravdu úžasně - pěkně narostl. Pak to ale spadlo a ve finále zůstala na plechu skoro třetina mouky a nahoře to bylo jak drobivá posypka. Přes značné množství tvarohu byla z koláče tenounká drobivá placka, chuťově nijak výrazná. Možná jsem udělala chybu, že jsem ze zvyku vylila z vaniček s tvarohem syrovátku. Tvarohová hmota by zřejmě měla být spíše řidší, odhaduju jako takové trochu hustší těsto na palačinky, měla jsem ji hustší a na mouku ji musela kydat lžící. Tip Pavlínky na citrón místo rozinek může být super.
      Mému chlapovi to nechutnalo, k snídani si dal radši štrůdl (ač ho normálně nejí). Cena jednoho plechu dle uvedených ingrediencí je kolem 120,-.

      18.10.2013 16:46:56


    Nalezeno receptů: 28
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Švédský koláč

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.