
Švédský koláč
Recept na úžasný tvarohový koláč, který se rozplývá na jazyku.
-
4,5
92×
-
1 hod
-
18×
Recept na úžasný tvarohový koláč, který se rozplývá na jazyku.
92×
1 hod
18×
250 g
3 ks
2 ks
1 ks
1 hrnek
1 ks
3 hrnky
1 hrnek
Mouku, cukr a prášek do pečiva smícháme dohromady. Polovinu sypké směsi rovnoměrně nasypeme na plech, který předem v silné vrstvě vymažeme máslem.
V misce smícháme tvarohy, cukr, vajíčka, vanilkový cukr a trochu mléka a vyšleháme hladkou hmotu, do které přidáme rozinky. Opatrně nalijeme na sypké těsto a rozetřeme do krajů.
Druhou polovinu těsta rovnoměrně nasypeme na tvarohovou hmotu. Nakonec hustě poklademe tenkými plátky másla. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45minut.
Delam roky.je třeba vychytat. Podle velikosti plechu.davam méně mouky i méně cukru.tvaroh.směs musí byť tekutý. A mléka dle hustoty tvarohu.vždy je vynikající. Kdo má rád müsli ten si určíte pochutná. Zdravím
Recept byl zveřejněn asi před 6 lety a přes všechny příspěvky, kde se píše, že je potřeba dát 500 ml mléka, a stížnosti, že to bylo suché, se autor neobtěžoval opravit chybu v receptu, kde stojí " trochu mléka " . I to množství cukru se mi zdá nadměrné. Dnes to zkusím upéct.
Hrnek cukru ma byt jen 1 a rozdelit na pul do sypke i tekute casti. Mleka musi byt 1/2 litru. Delam to tak, ze to maslo do te mouky rozdrobim, rozinky namacim do rumu a pridam kuru a stavu z citronu... Zrovna ho jim, uzasna mnamka...a k tomu se hodi cervene vino...
Místo cukru krystal do náplně jsem dala 2x větší lžíce cukru krupice a 1x vanilkový cukr. Na to jak je jednoduchá je moc dobrá.
Kolač dokonalý hned pryč asi je opravdu náročnější a ne každý ho umí upéct já misto hrozinek dávám plátky broskvi a super
Tak jsem se na něj těšila a výsledek velký zklamání. I přes ubrání cukru je to příšerně sladký:( vůbec se to nedá jíst. Doslova mi to kroutí pusu:( no škoda...vypadalo to dobře....navíc mi při pečení máslo steklo ke straně formy a místy tak zůstala jenom mouka, ale to je chyba mé křivé trouby a ne receptu...možná by bylo lepší polít koláč rozpuštěným máslem než ho tam klást.....ale za mě nikdy více:\
koláč dělám už vic jak20let je vynikající i druhy den-másla dávám mín i cukru
Koláč jsem včera vyzkoušela. Během pečení (hlavně ke konci) vypadal a voněl opravdu úžasně - pěkně narostl. Pak to ale spadlo a ve finále zůstala na plechu skoro třetina mouky a nahoře to bylo jak drobivá posypka. Přes značné množství tvarohu byla z koláče tenounká drobivá placka, chuťově nijak výrazná. Možná jsem udělala chybu, že jsem ze zvyku vylila z vaniček s tvarohem syrovátku. Tvarohová hmota by zřejmě měla být spíše řidší, odhaduju jako takové trochu hustší těsto na palačinky, měla jsem ji hustší a na mouku ji musela kydat lžící. Tip Pavlínky na citrón místo rozinek může být super.
Mému chlapovi to nechutnalo, k snídani si dal radši štrůdl (ač ho normálně nejí). Cena jednoho plechu dle uvedených ingrediencí je kolem 120,-.