reklama
hledat uživatel
       

Švédský koláč

Recept na úžasný tvarohový koláč, který se rozplývá na jazyku.


  • 4,5

    90×

    4,4 90
  • 1 hod

  • 18×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 543 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 813 hodnocení

Posilte si imunitu díky rakytníku

17. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 591 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 660 hodnocení

Přírodní lékárnička: Hlávkové zelí a jeho využití nejen v kuchyni

16. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Jak žít s bezlepkovou dietou

16. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 559 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

15. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 532 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

15. 9. 2019

Postup přípravy

Mouku, cukr a prášek do pečiva smícháme dohromady. Polovinu sypké směsi rovnoměrně nasypeme na plech, který předem v silné vrstvě vymažeme máslem.

V misce smícháme tvarohy, cukr, vajíčka, vanilkový cukr a trochu mléka a vyšleháme hladkou hmotu, do které přidáme rozinky. Opatrně nalijeme na sypké těsto a rozetřeme do krajů.

Druhou polovinu těsta rovnoměrně nasypeme na tvarohovou hmotu. Nakonec hustě poklademe tenkými plátky másla. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45minut.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Švédský koláč

    Celkový počet komentářů: 27
    • Naďuška
      Naďuška

      Švédský koláč

      Tento koláč peču již roky, mám ještě recept ze školy z ekonomky, kde jsme měli vaření (asi 1974) a nemá chybu, je dost jednoduchý, rychlý a moc dobrý. Ten tvaroh musí být opravdu tekutý, můžu jen chválit.

      02.03.2014 10:29:33

    • Pavlínka
      Pavlínka

      Trošku jinak

      Zkuste do náplně místo hrozinek přidat šťávu a kůru z jednoho citrónu. Moučník dostane nový rozměr! Je to vynikající! :)

      21.05.2013 11:52:19

    • martina
      martina

      Dělám tento koláč roky a přidávám na tvaroh zavařenou dyni a až potom druhý díl mouky a navrch máslo.

      12.05.2012 21:10:27


    • Katerina
      Katerina

      No...ja jsem ho taky vyzkousela a radsi se zase vratim k osvedcenym receptum.....

      07.05.2012 20:12:28

    • mkolomaznikova
      mkolomaznikova

      Výborný! Dělala jsem tento koláč dřív, ale ztratila jsem recept, tak jsem ráda, že si na něm zase můžeme pochutnat.

      14.11.2011 14:55:15

    • monikawi
      monikawi

      Nemám ráda rozinky, místo nich jsem zkusila drcené loupané mandle a místo jednoho tvarohu jsem dala 2 zakysané smetany. Je to letnější a svěžejší verze.

      06.08.2011 20:43:12

    • Jana Zárubová
      Jana Zárubová

      Koláč je super, půl hrníčku mouky nahradím kokosem.

      29.04.2011 18:22:36

    • Iva
      Iva

      Koláč peču roky, je vynikající:-)
      Ale mléka se dává celý 0,5 litr !!! Díky tomu je vláčný a skvělý i po pár dnech. Jednou jsem ho jedla, když si ho dělal můj otec a onen půl litr se mu zdál dle mého receptu moc:-( Bylo to suché a nic moc. Možná proto mi stačí nahoru jen osminka másla a cukru do tvarohu dávám také jen dvě třetiny hrnku.

      08.04.2011 18:03:26

    • kadamickova
      kadamickova

      Koláč výbroný, jen jsem dala menší množství másla, ale jinak super.

      16.03.2011 11:59:51

    • aneriska
      aneriska

      super!!

      28.09.2010 14:55:37


    Nalezeno receptů: 27

    Přidat příspěvek k receptu Švédský koláč

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.