reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

6. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Švédské masové placičky

Švédské masové placičky

Velmi chutný recept na placičky z mletého vepřového masa zjemněné kyselou smetanou a upečené v troubě.


  • 2,1

    60×

    2,1 60
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Vepřové maso - mastnější plecko nebo mastnější bůček bez kosti omyjeme, osušíme a na jemno pomeleme. Cibuli očistíme a pokrájíme na jemno.

Cibuli opražíme na rozehřátém másle do sklovita a necháme úplně vychladnout. K mletému masu přidáme vejce, vychladlou cibuli i s máslem, osolíme, okořeníme majoránkou a čerstvě mletým černým kořením a přidáme zakysanou smetanu.

Dále přidáme tolik strouhanky, aby směs přiměřeně zahustila. Strouhanku přidáváme po částech, směs nemá být ani hustá, ani řídká. Všechno spolu dobře promícháme a necháme v chladu odpočinout, aby se propojily všechny chutě. Smetana masovou směs úžasně zjemní a ochutí.

Ruce navlhčíme studenou vodou a vytvarujeme koule, které dlaněmi zploštíme na placičky a uložíme na plech s teflonovou fólií, kterou jsme jemně potřeli olejem. Vrch placiček potřeme rozpuštěným máslem.

Švédské masové placičky pečeme asi 45 minut v troubě vyhřáté na 180 °C do pěkné zlato-červeno-hnědé barvy.

Švédské masové placičky podáváme s bramborovou kaší s posekanou pažitkou a dipem z kysané smetany ochucené prolisovaným česnekem, solí a citronovou šťávou. Pokrm je velmi chutný a nenáročný na přípravu. Podáváme jako výborný oběd anebo večeři.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Švédské masové placičky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.