reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

6. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Švédské masové placičky

Švédské masové placičky

Velmi chutný recept na placičky z mletého vepřového masa zjemněné kyselou smetanou a upečené v troubě.


  • 2,1

    60×

    2,1 60
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

podle potřeby

směs



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 581 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Vánoce plné kalorických nástrah aneb jak nepřibrat

19. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 612 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 687 hodnocení

Jak správně připravit těsto na páje?

18. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Recept na smažené plněné žampiony krok za krokem

18. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 573 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 686 hodnocení

Perníkové chaloupky na hrneček krok za krokem

17. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Základní suroviny k pečení vánočního cukroví

17. 11. 2019

Postup přípravy

Vepřové maso - mastnější plecko nebo mastnější bůček bez kosti omyjeme, osušíme a na jemno pomeleme. Cibuli očistíme a pokrájíme na jemno.

Cibuli opražíme na rozehřátém másle do sklovita a necháme úplně vychladnout. K mletému masu přidáme vejce, vychladlou cibuli i s máslem, osolíme, okořeníme majoránkou a čerstvě mletým černým kořením a přidáme zakysanou smetanu.

Dále přidáme tolik strouhanky, aby směs přiměřeně zahustila. Strouhanku přidáváme po částech, směs nemá být ani hustá, ani řídká. Všechno spolu dobře promícháme a necháme v chladu odpočinout, aby se propojily všechny chutě. Smetana masovou směs úžasně zjemní a ochutí.

Ruce navlhčíme studenou vodou a vytvarujeme koule, které dlaněmi zploštíme na placičky a uložíme na plech s teflonovou fólií, kterou jsme jemně potřeli olejem. Vrch placiček potřeme rozpuštěným máslem.

Švédské masové placičky pečeme asi 45 minut v troubě vyhřáté na 180 °C do pěkné zlato-červeno-hnědé barvy.

Švédské masové placičky podáváme s bramborovou kaší s posekanou pažitkou a dipem z kysané smetany ochucené prolisovaným česnekem, solí a citronovou šťávou. Pokrm je velmi chutný a nenáročný na přípravu. Podáváme jako výborný oběd anebo večeři.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Švédské masové placičky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.