reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Sváteční vepřová žebírka

Pochoutka, kterou můžete uvařit rodině na vánoční svátky nebo ve všední den. Je však třeba počítat s dobou přípravy, kdy žebírka necháváme 2 hodiny marinovat.


  • 2,9

    346×

    2,9 346
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Bůček očistíme, omyjeme, ošušíme a nakrájíme na kousky podél žebírek.



Do mísy prolisujeme česnek, přidáme kečup, sójovou omáčku, worcesterovou omáčku, olej, med a koření. Trochu osolíme a důkladně zamícháme.



Marinádou důkladně potřeme žebírka, naskládáme do čisté mísy na sebe a zalijeme zbytkem marinády. Mísu se žebry uložíme do chladnější místnosti nebo do spodní části ledničky.



Nahřejeme si pekáč. Vymastíme jej a poklademe do něj namarinová žebra. Vše pak pečeme při 180 - 200 stupních dozlatova. Občas podléváme horkou vodou. Podáváme s brambory a hlávkovým salátem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Sváteční vepřová žebírka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.