reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

na potření

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 815 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 032 hodnocení

Vaříme s červenou čočkou: Vděčná luštěnina do polévek, karbanátků i salátů

22. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 752 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 848 hodnocení

Vaříme levně aneb chutné pokrmy za pár korun

22. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 142 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 218 hodnocení

KVÍZ: Vyzkoušejte si, jak dobře znáte světovou kuchyni

22. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 612 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 798 hodnocení

Podzim a naše nálada

22. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 695 hodnocení

Když dojde droždí, zachrání nás kvásek: Skvělé recepty na kváskové pečivo

22. 9. 2020

Postup přípravy

Brusinky si den předem naložíme do rumu, pokud nestihneme, stačí tak na 2 hodiny. Před použitím je necháme okapat.

Strouhanku opražíme nasucho, přidáme oba druhy cukru, promícháme a necháme vychladnout. Jablka rozčtvrtíme a vyřízneme jádřince.

Listové těsto si rozdělíme na poloviny. První část těsta rozválíme na mírně pomoučněném vále na tenkou placku (pokud možno do obdélníku), posypeme polovinou pražené strouhanky a nastrouháme polovinu jablek tak, aby zůstala pouze slupka. Na jablka nasypeme polovinu brusinek, těsto svineme a okraje opatrně, ale důkladně zahneme dospod. Štrúdl přeneseme na plech (dávám i pod štrúdl pečící papír) a povrch lehce potřeme rozpuštěným máslem. Stejně postupujeme i s druhou polovinou těsta.

Sváteční štrúdl vložíme do mírně předehřáté trouby a pečeme na 180 °C do zezlátnutí. Ještě teplý štrúdl posypeme cukrem (dle chuti vanilkovým, skořicovým či moučkovým). Sváteční štrúdl krájíme, až úplně vychladne.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Sváteční štrúdl

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.