reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Sváteční rybí polévka

Klasický recept na krémovou rybí polévku s orestovanými krutony z rohlíku.


  • 4,4

    13×

    4,3 13
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 525 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 802 hodnocení

Jak na to: Výroba sušeného ovoce

20. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 650 hodnocení

Videorecept na Slaný koláč s rajčaty a cibulí

19. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Co s přebytky zeleniny: Zkuste ji zmrazit a uchovat na zimu

19. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Hrníčkové recepty: Vyzkoušejte rychlé koláče bez vážení

18. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 526 hodnocení

Recept na plněné papriky s rajskou omáčkou krok za krokem

18. 8. 2019

Postup přípravy

Do kastrolu vložíme rybí skelety, hlavy a všechny odřezky (Pozor: Z hlav musíte vyndat žábry, jinak bude polévka hořká "jako prase"!). Přidáme pár kuliček černého pepře a nového koření, bobkový list, mrkev, cibuli, celer a kořen petržele, zalijeme studenou vodou, osolíme a jakmile polévka chytne var, sebereme pěnu z vrchu a 20 minut pomalu vaříme na mírném ohni. Po uplynulé době vývar přecedíme a založíme vlastní vánoční polévku.

Na kousku másla orestujeme šalotku nasekanou na jemno. Čerstvou mrkev a kousek kořene petržele nastrouháme a přihodíme do hrnce. Orestujeme a zasypeme tak dvěma lžícemi hladké mouky, uděláme obyčejnou jíšku.

Zalijeme čirým rybím vývarem, promícháme a ochutíme špetkou muškátového oříšku. Do polévky přidáme jikry nebo mlíčí, podle toho, co jsme pořídili. Necháme pět minutek povařit. Mezitím obereme z hlavy uvařené maso, hodíme ho do hrnce, vypneme a máme hotovo.

Z rohlíku nakrájíme kostičky, dáme do pekáče a necháme v troubě pomalu péct na 140 °C dozlatova, čas od času promícháme. Před servírováním krutony přehodíme do pánve a na kousku másla ještě zrychla orestujeme.


Sváteční rybí polévku podáváme s orestovanými krutony.

Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Sváteční rybí polévka

    Celkový počet komentářů: 2

    • Zdeěk
      Zdeěk

      žábra v kapří hlavě

      Jednou jsem žábra vyndal a polévka nebyla ono.
      Je to pak trochu nahořklé, ale takto nám to celá léta chutná. Je to na zvyku

      19.12.2018 14:19:27

    • svoboda (tecka) ludva
      svoboda (tecka) ludva

      Drobná úprava receptu

      Trochu jsem si recept upravil:
      1) bez vnitřností
      2) zeleninu z výrvaru jsem přidal rozmixovanou
      3) použil jsem zbytky včetně hlav ze pstruha a z lína

      19.11.2016 20:43:27


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Sváteční rybí polévka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.