reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Sváteční koblihy

Je čas masopustu, čas koblížků. A tak je na čase si je připravit podle nového a jednoduchého receptu.


  • 4,4

    19×

    4,4 19

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

náplň

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 799 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 015 hodnocení

Recept na švestkové čatní krok za krokem

13. 8. 2020

Bábovka

4,7 1 745 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 829 hodnocení

Milujete karbanátky? Zkuste recepty, které vás posadí na židli!

12. 8. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 212 hodnocení

Parádní recepty se švestkami: Švestkové koláče, domácí knedlíky i exotika v podobě čatní

11. 8. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 609 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 789 hodnocení

Recept na pečená rajčata s cuketou a sýrem feta krok za krokem

11. 8. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 292 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 679 hodnocení

Na zahrádkách dozrávají švestky: Užijte si jejich všestrannost

10. 8. 2020

Postup přípravy

Z droždí, 3 lžic smetany a lžičky cukru si připravíme kvásek, který necháme na teplém místě "vyběhnout".

Mouku smícháme s cukrem a vmícháme vykynutý kvásek. Přidáme smetanu s rozkvedlanými žloutky, rum a nakonec rozpuštěné máslo. Vařečkou vypracujeme těsto, které se nám nelepí na mísu. Poprášíme ho moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě 2 hodiny kynout.

Pak těsto vyklopíme na pomoučený vál a vyválíme asi na 1 cm silnou placku.
Formičkou namáčenou do mouky vykrajujeme kolečka.

Kolečka si rozdělíme si na dvě poloviny a na jednu polovinu lžičkou doprostřed vložíme marmeládu. Okraje potřeme mlékem, přiklopíme druhými kolečky a okraje mírně přimáčkneme k sobě. Necháme v teple dalších 20 minut kynout.

Rozpálíme větší množství oleje (aby koblihy plavaly) a po obou stranách koblihy opečeme dozlatova. Smažené koblihy rozkládáme na papírové utěrky, aby nám odsály přebytečný tuk.

Vychladlé koblihy hodně pocukrujeme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Sváteční koblihy

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.