reklama
hledat uživatel
       

Svařené víno

Kdo by neznal klasický voňavý svařák? Jestli také patříte mezi jeho milovníky, připravte si jej doma.


  • 3,4

    150×

    3,4 150
  • 20 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Do vína dáme hřebíček, skořici a zahříváme, dokud se nezačne tvořit bílá pěna. Vsypeme cukr a za stálého míchání necháme ohřát až do hustší pěny, avšak nesmí se začít vařit.

Zmírníme teplotu a asi 3 minuty ještě necháme prohřát.

Nalijeme do skleněných hrníčků, ozdobíme plátkem citrónu a podáváme horké.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Svařené víno

    Celkový počet komentářů: 13
    • Janek
      Janek

      Komentář k receptu Svařené víno

      Katastrofa. Za stálého míchání vyléváme do hnoje nebo podáváme Pražákům co nepoznají jak má vypadat svařák.

      06.11.2016 16:53:27

      • Luboš
        Luboš

        Re: Komentář k receptu Svařené víno

        Recept je špatně. To ano, ale proč by pražané neměli vědět jak vypadá svařák?

        24.12.2018 13:30:05

      • Anna
        Anna

        Re: Komentář k receptu Svařené víno

        jen neumětel z toho dělá vědu svařák dělá každy jinak a každý má svou chuť možná by většna lidí měla koukat na svou špičku nosu a nečumět sousedům přes plot a roznášet po dědidě co viděl a sám má doma nasráno

        04.01.2019 20:29:49


    • dan
      dan

      Komentář k receptu Svařené víno

      Návod na domácí svařák


      1. Do dvou deci studené vody nasypeme cukr. Přihodíme koření - badyán, hřebíček a celou skořici. Na prodávané instantní směsky plné éček a umělé chuti zapomeňte. Je důležité, aby se koření vařilo - když se nevaří, nepustí silice, tu kýženou aromatickou chuť.


      2. Mezitím oloupeme kúru z jednoho citronu a pomeranče a přidáme je do hrnce také. Od této chvíle je důležité sledovat hodiny. Směs se musí vařit tři minuty, dokud nenabyde husté konzistence cukrového sirupu.


      3. Pak přichází fáze, kdy se k "sirupu" přilije i víno. Pak hrnec přiklopíme a necháme trochu prohřát. To, že se směs blíží bodu varu poznáme podle toho, že z ní začnou unikat drobné bublinky. To je nejvyšší čas víno odstavit - v žádném případě se totiž nesmí začít vařit. Vyprchal by z něj totiž veškerý etanol a mohli bychom výsledku říkat třeba dětský svařák.

      06.02.2016 20:43:50

    • Lucisisek
      Lucisisek

      Komentář k receptu Svařené víno

      Recept je celý špatně. Nejdřív se má svařit trocha vody s cukrem a kořením - aby se koření rozvonělo (a tím dalo chuť celému svařáku). Přidáme oloupanou kůru z pomeranče, citronu, zalejeme vínem a necháme pouze prohřát - víno nesmí nikdy vařit, jinak z něj vyprchá alkohol...

      11.01.2014 19:06:02

    • Marvin
      Marvin

      Jaké víno k tomu používáte? Něco hodně levného nebo stojí za to použít kvalitní víno z www.dobrevinarstvi.cz ? Dík za radu.

      13.12.2012 18:33:19

    • Renáta Haunerová
      Renáta Haunerová

      Svařené víno

      Já právě proto, aby alkohol vyprchal, víno svařím... mnohdy stačí se jen zahřát , ne?

      08.12.2012 12:46:56

    Nalezeno receptů: 13
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Svařené víno

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.