Svařené víno s karamelem

15 min | nápoj | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 29055x
Báječně vonící nápoj. Když prší a je chladno, potřebujeme se zahřát.
Komentáře receptu 1


Postup přípravy receptu

Připravíme si veškeré koření. Citron dobře očistíme kartáčkem, nejlépe použijeme bio citron. Asi ze čtvrtky citronu nastrouháme kůru na nudličky.

Do hrnce vlijeme červené víno, vsypeme koření, citronovou kůru. Necháme svařit, až se nám tvoří narůžovělá pěna.

Mezitím dáme na teflonovou pánev cukr a necháme rozpustit na karamel.

Až nám víno svaří, vlijeme karamel (opatrně, dost to prská), odstavíme a mícháme. Karamel se nám ve víně rozpustí. Koření z části vyjmeme.

Svařené víno s karamelem rozlijeme do hrníčků a ozdobíme měsíčkem citronu. Svařené víno podáváme ihned po přípravě.

Michy autor receptu:

Svařené víno s karamelem

Počet přidaných receptů: 3337

Ingredience

Vaše cena 2199 běžně 4398 Kč sleva 50 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,6
dobrý recept
9 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Svařené víno s karamelem

Recept se nachází v 66 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 6010 receptů
myš1
recepty 4616 receptů
Tetino pitíčko
veraricna
Tetino pitíčko 1173 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Svařené víno s karamelem

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Svařené víno s karamelem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně vybírat letní obuv?

    Jak správně vybírat letní obuv?

    Léto máme všichni rádi, ale naše nohy mohou v parnu trpět. Zvlášť, když jim nedopřejeme vzdušnou obuv a necháme je potit se v uzavřené a neprodyšné obuvi. Trápí nás nejen odřené paty, malíčky a utlačované palce, zpocené a horoucí nohy, ale od nohou pak trpí i celé tělo dyskomfortem a naše celková tělesná i duševní pohoda klesá.

  • Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Chcete letos zažít adrenalin na vodě? Nebo se jen lehce nechat unášet po klidné hladině malé říčky? Než někde zavoláte klasické vodácké "ahoooj", věnujte pečlivou pozornost přípravě. Její základní parametry spočívají právě v tom, kam vlastně chcete jet.




přidat nový recept