Svařené víno s karamelem

15 min | nápoj | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 29204x
Báječně vonící nápoj. Když prší a je chladno, potřebujeme se zahřát.
Komentáře receptu 1


Postup přípravy receptu

Připravíme si veškeré koření. Citron dobře očistíme kartáčkem, nejlépe použijeme bio citron. Asi ze čtvrtky citronu nastrouháme kůru na nudličky.

Do hrnce vlijeme červené víno, vsypeme koření, citronovou kůru. Necháme svařit, až se nám tvoří narůžovělá pěna.

Mezitím dáme na teflonovou pánev cukr a necháme rozpustit na karamel.

Až nám víno svaří, vlijeme karamel (opatrně, dost to prská), odstavíme a mícháme. Karamel se nám ve víně rozpustí. Koření z části vyjmeme.

Svařené víno s karamelem rozlijeme do hrníčků a ozdobíme měsíčkem citronu. Svařené víno podáváme ihned po přípravě.

Michy autor receptu:

Svařené víno s karamelem

Počet přidaných receptů: 3576

Ingredience

3,6
dobrý recept
9 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Svařené víno s karamelem

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Svařené víno s karamelem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom (PVS) je pojem, kterým je někdy označován soubor příznaků vzniklých v důsledku vedlejších (nežádoucích) účinků očkování.

  • Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Rýma, kašel, teploty. Po roce je tu zase chřipková sezóna. Nemoc, která se vyznačuje náhlým nástupem horečky, kašlem, bolestmi hlavy, svalů a kloubů, těžkým pocitem slabosti, bolestí v krku a výtokem z nosu. Nepříjemnost, která nemusí být vždy tak banální záležitostí. Uvažujete o očkování?




přidat nový recept