reklama
hledat uživatel
       

Suši

Příprava maki suši není tak těžká, jak se zdá.


  • 4,1

    32×

    4 32
  • 1 hod

Ingredience

náplň

zálivka



Energetická hodnota

111 kJ / 26,5 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 599 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 856 hodnocení

Vánoční tipy, díky kterým bude Štědrý den bez stresu

9. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 694 hodnocení

Recept na domácí Baileys krok za krokem

8. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 176 hodnocení

Tajemství pletení vánočky

8. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 692 hodnocení

Recept na vánoční kokosky krok za krokem

7. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 565 hodnocení

Adventní čas, svátky a tradice 2.díl

7. 12. 2019

Postup přípravy

Připravíme si speciální rýži na suši. Vypereme ji ve vodě, dokud z ní teče bílá voda. Můžete jí taky nechat 10 minut naloženou ve vodě. Poté jí dáme vařit. Až bude voda vroucí, stopněme si 10 minut. Rýže se musí vařit pod pokličkou a nemíchat. Jen se občas mrkněme, jestli tam je dost vody, aby se rýže nepálila. Poté rýži vypneme a necháme dalších 20 minut odstát. Neotvíráme pokličku!

Mezitím si připravíme wasabi. Pokud je v prášku, tak ho rozředíme troškou vody, zamícháme a necháme přikrytý). Připravíme si i řasy nori, syrovou rybu, nakrájenou zeleninu a dřevěnou podložku z bambusu, pomocí které budeme suši balit.

Rozmícháme si ocet, cukr a sůl a dáte zahřát, aby se vše rozpustilo a nalijeme do rýže. Pořádně zamícháme a necháme rýži vystydnout.

Připravíme si rolovací dřevěnou podložku. Na to položíte řasu lesklou stranou dolů. Do poloviny rozložíme rýži a umačkáme, aby držela. Aby se rýže nelepila na ruce, rozmícháme si trochu octa s vodou a namáčíme si do ní ruce. Do půlky rýže vložíme rybu, zeleninu a potřeme trochou wasabi. S podložkou rolujeme, vždy si podložku povytáhnete a rolujete dál. Nakonec namočeným nožem nakrájíme suši rolku na 8 dílků.

Suši dáme na talíř a podáváme s wasabi, nakládaným zázvorem a sójovou omáčkou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Suši

    Celkový počet komentářů: 11
    • Ája
      Ája

      Komentář k receptu Suši

      Doma sushi milujeme a děláme si ho pravidelně. Můžu říct, že jsem vyzkoušela všechny možné značky a typy rýží a octů a to co se prodává v klasických obchodech je pro mě celkem zklamání. Nakupuji jen na internetu u specializovaných prodejců. Doma milujeme rýži Haruka https://www.japamania.cz/haruk a-sushi-ryze-1kg/p54
      , na tu nedám dopustit, objednáváme i v balení 10kg a používáme ji nejen na sushi :-)

      08.11.2019 11:00:00

    • pavel
      pavel

      A z jaké ryby? Kapr, cejn, štika, tuňák?

      28.12.2017 14:50:51

    • Jakub
      Jakub

      Jsme právě v Japonsku

      Jsme v sushi baru a dělají tu fakt dobrý sushi moc nám to chutná ���������� ���������� ��

      04.06.2016 19:32:15


    • Jakub
      Jakub

      Jsme právě v Japonsku

      Jsme v sushi baru a dělají tu fakt dobrý sushi moc nám to chutná ���������� ���������� ��

      04.06.2016 19:31:46

    • Cyrdik
      Cyrdik

      U nás se sushi dělá často a rýže je vážně základ :) koupila jsem si proto rýžovar a můžu to jenom doporučit, je to úplně bez práce a nikdy se mi nestalo, že by rýže nebyla taková, jaká má být :) rýži operu, dám do hrnce a to je vše, za cca 25 minut otevírám a rovnou v míse míchám s rýžovým octem, cukrem a solí a pak rozprostírám a míchám na tácu. Učím se postupně více druhů a baví mě to čím dál tím víc :)

      04.02.2015 18:06:47

    • Limakos
      Limakos

      Dobře uvařit je: dodržet postup 1 dil hrnku ryze a 1 dil hrnku vody. Ryzí propláchneme at je cesta voda. Dáme do hrnce a přivedeme k varu jakmile voda zavaří stáhneme na mírný plamen. To je kámen úrazu. Např indukce stupeň 4. A necháme vařit 10 - 12 min. Pak ihned vypneme a necháme hrnec porad na stejném miste cca 20-25 min. Poklicí v celém průběhů neodkrývat! Po 20-25 min přendáme ryzí do misky a zalijeme připravenym sushi nálevem. Davam 2 lžíci cukru 3 lžíci ryžového octa a lžičku soli. Cca tak na půl sacku ryze. Ryze musí chutnat sladkokysele. Promícháme a nechám vychladnout. Pokud rolují sushi delam to bez podložky lépe se s tim pracuje

      10.01.2015 12:31:32

    • Markéta
      Markéta

      rýžový ocet

      Místo rýžového octa je dobré použít lák z okurek ;-) rýži to dost ochutí. Nesmí se to ale přehnat.

      03.11.2011 19:13:26

    • Kacka
      Kacka

      jenom rýže?

      pro přípravu opravdu skvělého sushi je důležitá nejen správná rýže, ale i ostatní ingredience, jako je například rýžový ocet, čerstvé rybky,...!jednou jsem neměla rýžový ocet(není lehké ho sehnat, v praze by s tím ale zase takový problém být neměl-díky velkému počtu asiatů)a použila jsem směs balsamica a medového octu-výsledek nebyl nejhorší,ale není to ono!dá se ale nahradit jablečným octem, octem z bílého vína, apod,.. stejně jako rýže-rýže by měla být speciální sushi, ale pokud neseženete-použijte kulatou (italové z ní dělají risoto), určitě ne uncle ben's, co nikdy nelepí, jinak se sushi nedočkáte ;) z ryb se nejčastěji používá lsos, tuňák a krevety-vše čerstvé, jak jen to je možné, jinak vám celá dobrota chytne "zápach" staré ryby a to nikdo nemá rád!
      dobrou chuť :)

      22.08.2011 15:07:58

    • Lukin98
      Lukin98

      Opravdu máte pravdu dobrá rýže k suši je základ uspěcu §

      17.11.2010 14:16:57


    Nalezeno receptů: 11
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Suši

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.