Suši

1 hod | chuťovka | 4 porce | japonská kuchyně | recept zobrazen: 66636x
Příprava maki suši není tak těžká, jak se zdá.
Komentáře receptu 9
Uvařil jsem to (Recept vařili 4 lidé)


Postup přípravy receptu

Připravíme si speciální rýži na suši. Vypereme ji ve vodě, dokud z ní teče bílá voda. Můžete jí taky nechat 10 minut naloženou ve vodě. Poté jí dáme vařit. Až bude voda vroucí, stopněme si 10 minut. Rýže se musí vařit pod pokličkou a nemíchat. Jen se občas mrkněme, jestli tam je dost vody, aby se rýže nepálila. Poté rýži vypneme a necháme dalších 20 minut odstát. Neotvíráme pokličku!

Mezitím si připravíme wasabi. Pokud je v prášku, tak ho rozředíme troškou vody, zamícháme a necháme přikrytý). Připravíme si i řasy nori, syrovou rybu, nakrájenou zeleninu a dřevěnou podložku z bambusu, pomocí které budeme suši balit.

Rozmícháme si ocet, cukr a sůl a dáte zahřát, aby se vše rozpustilo a nalijeme do rýže. Pořádně zamícháme a necháme rýži vystydnout.

Připravíme si rolovací dřevěnou podložku. Na to položíte řasu lesklou stranou dolů. Do poloviny rozložíme rýži a umačkáme, aby držela. Aby se rýže nelepila na ruce, rozmícháme si trochu octa s vodou a namáčíme si do ní ruce. Do půlky rýže vložíme rybu, zeleninu a potřeme trochou wasabi. S podložkou rolujeme, vždy si podložku povytáhnete a rolujete dál. Nakonec namočeným nožem nakrájíme suši rolku na 8 dílků.

Suši dáme na talíř a podáváme s wasabi, nakládaným zázvorem a sójovou omáčkou.

autor receptu:

Suši

Počet přidaných receptů: 10

Ingredience

na porce

Energetický příjem

Suši - vypočítali jsme, že jedna porce připravená z uvedeného množství surovin představuje přibližný energetický příjem: 111 kJ / 26,5 kCal (na 1 porci)
Vaše cena 2799 běžně 3999 Kč sleva 30 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4
skvělý recept
29 hlasujících
  • Recept Suši - Vyrábím si doma léta, výroba sushi je koníček! :-) Na fotce okurkové s a uzenym lososem.
  • Recept Suši - dětská varianta - krabí tyčinky
  • Recept Suši - California
  • Recept Suši - Suši
  • Recept Suši - Maki sushi s lososem, tunákem, okurkou, japonskou ředkví a jeden s kaviárem.
  • Recept Suši - Suši rolky s lososem.

Kuchařky obsahující recept Suši

Recept se nachází v 97 kuchařkách
myš1
recepty 4616 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 4153 receptů
zjirousek
chuťovky 912 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Suši

Celkový počet komentářů: 9
  • Jsme právě v Japonsku Jakub 04.06.2016 19:32:15

    Jsme v sushi baru a dělají tu fakt dobrý sushi moc nám to chutná ���������� ���������� ��

  • Jsme právě v Japonsku Jakub 04.06.2016 19:31:46

    Jsme v sushi baru a dělají tu fakt dobrý sushi moc nám to chutná ���������� ���������� ��

  • U nás se sushi dělá často a rýže je vážně základ :) koupila jsem si proto rýžovar a můžu to jenom doporučit, je to úplně bez práce a nikdy se mi nestalo, že by rýže nebyla taková, jaká má být :) rýži operu, dám do hrnce a to je vše, za cca 25 minut otevírám a rovnou v míse míchám s rýžovým octem, cukrem a solí a pak rozprostírám a míchám na tácu. Učím se postupně více druhů a baví mě to čím dál tím víc :)

  • Ryze Limakos 10.01.2015 12:31:32

    Dobře uvařit je: dodržet postup 1 dil hrnku ryze a 1 dil hrnku vody. Ryzí propláchneme at je cesta voda. Dáme do hrnce a přivedeme k varu jakmile voda zavaří stáhneme na mírný plamen. To je kámen úrazu. Např indukce stupeň 4. A necháme vařit 10 - 12 min. Pak ihned vypneme a necháme hrnec porad na stejném miste cca 20-25 min. Poklicí v celém průběhů neodkrývat! Po 20-25 min přendáme ryzí do misky a zalijeme připravenym sushi nálevem. Davam 2 lžíci cukru 3 lžíci ryžového octa a lžičku soli. Cca tak na půl sacku ryze. Ryze musí chutnat sladkokysele. Promícháme a nechám vychladnout. Pokud rolují sushi delam to bez podložky lépe se s tim pracuje

  • rýžový ocet Markéta 03.11.2011 19:13:26

    Místo rýžového octa je dobré použít lák z okurek ;-) rýži to dost ochutí. Nesmí se to ale přehnat.

  • Kacka
    jenom rýže? Kacka 22.08.2011 15:07:58

    pro přípravu opravdu skvělého sushi je důležitá nejen správná rýže, ale i ostatní ingredience, jako je například rýžový ocet, čerstvé rybky,...!jednou jsem neměla rýžový ocet(není lehké ho sehnat, v praze by s tím ale zase takový problém být neměl-díky velkému počtu asiatů)a použila jsem směs balsamica a medového octu-výsledek nebyl nejhorší,ale není to ono!dá se ale nahradit jablečným octem, octem z bílého vína, apod,.. stejně jako rýže-rýže by měla být speciální sushi, ale pokud neseženete-použijte kulatou (italové z ní dělají risoto), určitě ne uncle ben's, co nikdy nelepí, jinak se sushi nedočkáte ;) z ryb se nejčastěji používá lsos, tuňák a krevety-vše čerstvé, jak jen to je možné, jinak vám celá dobrota chytne "zápach" staré ryby a to nikdo nemá rád!
    dobrou chuť :)

  • Opravdu máte pravdu dobrá rýže k suši je základ uspěcu §

  • Nejdůležitější je dobře uvařit rýži. Musíte to zkoušet, dokud nezjistíte jak přesně na to. Každý vařič je jiný.

Nalezeno receptů: 9
Přidat příspěvek k receptu Suši
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně vybírat letní obuv?

    Jak správně vybírat letní obuv?

    Léto máme všichni rádi, ale naše nohy mohou v parnu trpět. Zvlášť, když jim nedopřejeme vzdušnou obuv a necháme je potit se v uzavřené a neprodyšné obuvi. Trápí nás nejen odřené paty, malíčky a utlačované palce, zpocené a horoucí nohy, ale od nohou pak trpí i celé tělo dyskomfortem a naše celková tělesná i duševní pohoda klesá.

  • Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Chcete letos zažít adrenalin na vodě? Nebo se jen lehce nechat unášet po klidné hladině malé říčky? Než někde zavoláte klasické vodácké "ahoooj", věnujte pečlivou pozornost přípravě. Její základní parametry spočívají právě v tom, kam vlastně chcete jet.




přidat nový recept