reklama
hledat uživatel
       

Šunkofleky

Oblíbená česká klasika. Recept na rychlé a chutné jídlo.


  • 4,2

    831×

    4,2 831
  • 1 hod

  • 214×

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 703 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 939 hodnocení

Recept na kynuté velikonoční jidáše krok za krokem

7. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 677 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 754 hodnocení

Tradiční Velikonoce aneb jaké dobroty nesmí na vašem stole chybět

6. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Chcete začít jíst zdravěji? Se salátem z červené rýže a quinoy nešlápnete vedle

6. 4. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 588 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 742 hodnocení

Jak mít hezké Velikonoce i v době karantény?

5. 4. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 282 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 630 hodnocení

Když dojde droždí, zachrání nás kvásek: Skvělé recepty na kváskové pečivo

4. 4. 2020

Postup přípravy

Těstoviny uvaříme ve slané vodě s několika kapkami oleje. Slijeme, krátce propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Vařené uzené maso nebo šunku nakrájíme asi na centimetrové kostičky. Troubu předehřejeme na 220 °C.

Do zapékací mísy dáme okapané těstoviny, promícháme s kostkami masa, napěchujeme a dáme na 15 minut do trouby.

Mezitím rozšleháme vejce v mléce, dostatečně osolíme a opepříme. Vaječnou směsí zalijeme částečně zapečené šunkofleky. Teplotu zmírníme na 180 °C a šunkofleky dopečeme.

Upečené šunkofleky chutnají výborně s kyselými okurkami. Můžeme je doplnit i čerstvým salátem. Podle chuti můžeme přidat do fleků i kukuřici nebo jinou zeleninu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Šunkofleky

    Celkový počet komentářů: 134
    • Hana
      Hana

      Šunkofleky

      Uzené dobře umyju, uvařím a pak v té vodě vařím těstoviny. K vejcím přidám smetanu,rozšlehám a zaleju. Po chvíli zapékání posypu nastrouhaným sýrem a dopeču
      Je to voňavá mňamka.

      25.11.2019 12:41:54

    • Šárka
      Šárka

      Komentář k receptu Šunkofleky

      Dobré to bylo,taková ta klasika to je prostě, no :-) K tomu sterilovaná okurka :-)

      14.04.2019 13:49:52

    • Antonín
      Antonín

      Moravský recept na super šunkofleky.

      Ahoj přátelé. Tak toto je recept na ,,moravské šunkofleky ' '
      Mi roztáhneme šunky a děláme fleky na prostěradle :-D

      29.12.2018 12:28:40


    • Dita
      Dita

      Mě tam tedy chybí majoránka bez ní to nejsou šunkofleky

      02.10.2018 12:38:54

      • Michal
        Michal

        Re: Odpověď

        Si tam přece může dát každý co mu chutná.Toto je jenom základ-já třeba dávám do směsy drcené feferony a nahoru strouhaný sýr

        03.01.2019 11:25:10

    • Květoslava
      Květoslava

      Šunkofleky

      Jsou skvělé, když do nudlí s uzeninou zamícháte konzervu krájených rajčat v rajské omáčce. Těstoviny pak nejsou suché.Naučila jsem se to od manželovy matky.

      19.06.2018 13:56:46

    • odlaska
      odlaska

      Komentář k receptu Šunkofleky

      Chutnaly výborně, určitě uvařím znovu. ;-)

      23.04.2018 08:05:59

    • Nika
      Nika

      Komentář k receptu Šunkofleky

      Ziji 32r.v Italii,verim,ze malo cechu bude stejne verit,ale treba to nekomu sikovnemu v kuchyni pomuze;-) Patlejte si tiramisu s pom.masla,a dejte dam i rum,ach jo..ale proboha do ZADNYCH testovin se olej nedava,nema to zadny vyznam,naopak,je dulezite vodu na vareni testovin poradne osolit " volne prelozim-rika se,aby byla slana jako mor " ,a voda musi varit,nez tam ty testoviny date,a po uvareni zadne proplachovani studenou vodou,vlit do sita a maximalne teplou vdou,nejlepe zadnou,jen slit vodu z testovin,tu vodu,ve kterych se varili,to je cele :-)
      Apropo,i zaci kucharskych skol v Cr,se tohle uci,tedy pokud maji stesti na dobre mistry a ucitele..

      06.05.2017 14:17:19

      • Michal
        Michal

        Re: Komentář k receptu Šunkofleky

        Milý Itale.Máte pravdu těstoviny se neproplachují,ale jenom tahdy když je podáváte přímo(doporučuje se někdy slít ještě poloměkké,protože např.po zalití omáčkou dojdou na talíři).Pokud je připravujete jako polotovar nebo např.zavářku do plévky je vhodné(ne nutné)těstoviny propláchnout aby jste ukončil tepelnou ůpravu.Pokud to neuděláte může se stát,že materyál uvnitř hromádky na sítu vám rozměkne,protože teplota uvnitř bude stále dost vysoká.

        03.01.2019 11:41:00


    Nalezeno receptů: 134

    Přidat příspěvek k receptu Šunkofleky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.