Šunkafleky s uzeným

25 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 45234x
Lehký letní oběd z těstovin a uzeného masa. Výborný tradiční recept.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Fleky vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme je, aby krásně změkly.

Mezitím nakrájíme uzené maso na kostičky a opečeme ho na lžíci sádla nebo troše oleje.

Fleky scedíme a smícháme s nakrájeným masem. Smetanu našleháme s vejci, osolíme a opepříme. Sádlem vymažeme pekáč, vysypeme ho strouhankou, přendáme do něj fleky s uzeným masem a přelijeme smetanou s vejci.

Šunkafleky pečeme v předehřáté troubě asi 35 - 45 minut dozlatova a křupava.

Šunkafleky s uzeným podáváme s kyselými okurkami.

Lenuše autor receptu:

Šunkafleky s uzeným

Počet přidaných receptů: 27

Ingredience

na porce
Vaše cena 2199 běžně 4398 Kč sleva 50 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3
dobrý recept
35 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Šunkafleky s uzeným

Recept se nachází v 61 kuchařkách
KDI
VARENIE 8360 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 4150 receptů
REY kuchařka
Rey
REY kuchařka 1397 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Šunkafleky s uzeným

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Šunkafleky s uzeným
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně vybírat letní obuv?

    Jak správně vybírat letní obuv?

    Léto máme všichni rádi, ale naše nohy mohou v parnu trpět. Zvlášť, když jim nedopřejeme vzdušnou obuv a necháme je potit se v uzavřené a neprodyšné obuvi. Trápí nás nejen odřené paty, malíčky a utlačované palce, zpocené a horoucí nohy, ale od nohou pak trpí i celé tělo dyskomfortem a naše celková tělesná i duševní pohoda klesá.

  • Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Chcete letos zažít adrenalin na vodě? Nebo se jen lehce nechat unášet po klidné hladině malé říčky? Než někde zavoláte klasické vodácké "ahoooj", věnujte pečlivou pozornost přípravě. Její základní parametry spočívají právě v tom, kam vlastně chcete jet.




přidat nový recept