Šunka

chuťovka | 8 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 1262x
Recept na výbornou šunku z vepřové kýty a plecka.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Maso nakrájíme na kostky 2 x 2 cm a 20 minut mícháme se solí. Důležité je maso tzv. mazat! Hmotu dáme do tlačenkového sáčku, dobře upěchujeme, konec sáčku zavážeme provázkem a necháme 24 hodin odležet v lednici.

Druhý den šunku 3 hodiny necháme povalovat v horké vodě (nesmí vařit). Nejprve1,5 hodiny z jedné strany, poté šunku obrátíme a 1,5 hodiny povalujeme i z druhé strany. Šunku necháme do druhého dne vychladnout.

Pak krájíme šunku podle potřeby třeba na plátky.

Jiří Viktor K autor receptu:

Šunka

Počet přidaných receptů: 509

Ingredience

na porcí
Vaše cena 950 běžně 1950 Kč sleva 51 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Šunka

Recept se nachází v 80 kuchařkách
Jozar
Vepřové 1290 receptů
rkunesova
Vláďovo kuchařka 1180 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Šunka

Přidat příspěvek k receptu Šunka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně vybírat letní obuv?

    Jak správně vybírat letní obuv?

    Léto máme všichni rádi, ale naše nohy mohou v parnu trpět. Zvlášť, když jim nedopřejeme vzdušnou obuv a necháme je potit se v uzavřené a neprodyšné obuvi. Trápí nás nejen odřené paty, malíčky a utlačované palce, zpocené a horoucí nohy, ale od nohou pak trpí i celé tělo dyskomfortem a naše celková tělesná i duševní pohoda klesá.

  • Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Chcete letos zažít adrenalin na vodě? Nebo se jen lehce nechat unášet po klidné hladině malé říčky? Než někde zavoláte klasické vodácké "ahoooj", věnujte pečlivou pozornost přípravě. Její základní parametry spočívají právě v tom, kam vlastně chcete jet.




přidat nový recept