Šunka

chuťovka | 8 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 1274x
Recept na výbornou šunku z vepřové kýty a plecka.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Maso nakrájíme na kostky 2 x 2 cm a 20 minut mícháme se solí. Důležité je maso tzv. mazat! Hmotu dáme do tlačenkového sáčku, dobře upěchujeme, konec sáčku zavážeme provázkem a necháme 24 hodin odležet v lednici.

Druhý den šunku 3 hodiny necháme povalovat v horké vodě (nesmí vařit). Nejprve1,5 hodiny z jedné strany, poté šunku obrátíme a 1,5 hodiny povalujeme i z druhé strany. Šunku necháme do druhého dne vychladnout.

Pak krájíme šunku podle potřeby třeba na plátky.

Jiří Viktor K autor receptu:

Šunka

Počet přidaných receptů: 509

Ingredience

na porcí


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Šunka

Přidat příspěvek k receptu Šunka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom (PVS) je pojem, kterým je někdy označován soubor příznaků vzniklých v důsledku vedlejších (nežádoucích) účinků očkování.

  • Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Rýma, kašel, teploty. Po roce je tu zase chřipková sezóna. Nemoc, která se vyznačuje náhlým nástupem horečky, kašlem, bolestmi hlavy, svalů a kloubů, těžkým pocitem slabosti, bolestí v krku a výtokem z nosu. Nepříjemnost, která nemusí být vždy tak banální záležitostí. Uvažujete o očkování?




přidat nový recept