reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Sumec na černém pivu

Recept na sumce na černém pivu s cizrnou a cibulí.


  • 5,0

    5 4
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

příloha

směs



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 549 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 817 hodnocení

Recept na kmínový chléb z domácí pekárny krok za krokem

23. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Houbová sezóna je tady! Přinášíme tipy na ty nejlepší houbové recepty!

22. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Za hodinu na stole: Cuketová bábovka krok za krokem

21. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 536 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Postup přípravy

Očištěný a omytý filet ze sumce nakrájíme na porce, osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem. Na rozpálenou pánev dáme kolo pečicího papíru, na něm necháme rozpustit máslo a zprudka opečeme filet 2 minuty z každé strany.

Oloupanou cibuli nakrájíme na větší kousky a opečeme dozlatova. Přidáme cukr, jemně necháme zkaramelizovat, zalijeme vinným octem, černým pivem a 5 minut důkladně provaříme. Tuto směs nalijeme do pekáčku, přidáme snítku tymiánu, vložíme opečeného sumce a při 180 °C pečeme 15 minut.

Na másle zpěníme strouhanku, přidáme na jemno nasekanou petrželku a prolisovaný stroužek česneku. Upečeného sumce obalíme v připravené strouhance a dáme ještě na další 3 minuty zapéct do trouby na 180 °C.

Příprava cizrny

Cizrnu uvaříme doměkka v neosolené vodě, poté ji vyjmeme a na olivovém oleji zpěníme na jemno nakrájenou cibulku. K ní přidáme uvařenou cizrnu, zalijeme kuřecím vývarem a necháme zredukovat na ¼. Přidáme nasekanou plocholistou petržel, stáhneme z ohně a vmícháme na kostičky nakrájené máslo.

Servírování

Sumce na černém pivu můžeme na talíři pokrm ozdobit chilli nitkami.

TIP: Cizrna se vám bude lépe vařit, když ji přes noc namočíme do studené vody.
Chceme-li sumce zbavit silné rybí chuti, namočíme ho přes noc do mléka.

Autor receptu: Jan Punčochář

SEXY moderní česká kuchyně
Zdroj:SEXY moderní česká kuchyně, vydalo R MEDIA, spol. s r.o., 2013

SEXY moderní česká kuchyně je dobře propracovaná a přehledná kuchařská kniha, ze které uvaří úžasné pokrmy i normální smrtelník. Recepty jsou sestaveny tak, aby zpracováním i surovinami byly dostupné každému, kdo se rozhodne postavit se ke sporáku a začít. Nápady, forma i vybraná jídla však musí nadchnout i profesionály.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Sumec na černém pivu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.