reklama
hledat uživatel
       

Šumavská kachna

Šumava je pověstná svým množstvím hub, proto i kachna se zde připravuje s houbami.


  • 3,2

    72×

    3,2 72
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Kachnu omyjeme, osušíme a naporcujeme. Jednotlivé porce nasolíme, dobře okmínujeme a v předehřáté troubě pečeme přikryté poklicí. Pouze na dopékání odkryjeme.

Během pečení kachny si očistíme houby a nakrájíme je na plátky. V kastrůlku rozehřejeme máslo a houby na něm podusíme doměkka.

Když je šumavská kachna měkká, vyjmeme ji. Část tuku slijeme a zbytek zaprášíme hladkou moukou a orestujeme. Zalijeme smetanou, povaříme a přidáme na másle podušené houby. Porce šumavské kachny vložíme zpět. Společně prohřejeme.

Porce šumavské kachny podáváme s houskovým knedlíkem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Šumavská kachna

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.