reklama
hledat uživatel
       

Sulc z vepřového

Recept na sulc připravený z vepřových nožiček, vepřového kolene, krkovičky a kůže. Dobrá pochoutka k pivu!


  • 4,0

    25×

    4 25
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 625 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 881 hodnocení

Luštěniny nás nabijí životní energií: Jak je snáz zařadit do jídelníčku?

23. 1. 2020

Bábovka

4,7 1 628 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 709 hodnocení

Domácí výroba uzenin - připravte si tu nejlepší klobásu, jakou jste kdy jedli!

22. 1. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 181 hodnocení

Omáčky k dochucování salátů: Dodají jídlu šmrnc!

21. 1. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 576 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 707 hodnocení

Rychlé obědy do krabičky - stačí 45 minut a máte skvělé jídlo do práce

20. 1. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 276 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 582 hodnocení

Čokoládový Sacher dort krok za krokem

19. 1. 2020

Postup přípravy

Vepřové nožičky, kůže, koleno a krkovičku dáme do vody a vaříme asi 2 hodiny. Potom přidáme očištěnou cibuli, celý pepř, česnek rozetřený se solí
a vaříme, dokud se maso neodděluje od kosti. Můžeme přidat i mletý pepř.

Uvařené maso se zeleninou a kořením přecedíme skrz plátno, maso vykostíme, nakrájíme na menší kousky a uložíme do skleněných nádob.

Bílky rozmícháme ve studené vodě, vlijeme do vývaru, chvíli povaříme, odstavíme a sebereme pěnu (bílky sulc vyčistí). Vývar opět přecedíme skrz plátno a zalijeme jím připravené maso i s kořenovou zeleninou, kterou přidáme do sulcu i s cibulí a kořením asi po 2 hodinách varu.

Sulc z vepřového podáváme s chlebem a zapíjíme pivem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Sulc z vepřového

    Celkový počet komentářů: 4
    • stavros666
      stavros666

      sulc z vepřového

      Konečně jsem opět po roce,na přání strávníků,udělal sulc a to velice pikantní.Všem chutnal tak,že na druhý den zbylo pro každého pouze malý kousíček.Také ho bylo pouze 3kg.Posílám opět fotografie této mňamky a současně přeji všem dobré chutnáníčko....///

      06.10.2017 12:03:18

    • jirka
      jirka

      Komentář k receptu Sulc z vepřového

      takže sulc je hotový, byť jsem jej udělal jen ze dvou kolen,nožičky jsem prostě nesehnal. Vařil jsem tři hodiny až se kosti daly vyndat bez použití síly. Kůže už se skoro sama roztékala takže jsem posekal maso najemno a kůži skoro na kaši. Krátce všechno povařit a do pekáče vychladit. Super snídaně.

      19.03.2016 12:37:05

    • Jiří Viktor K
      Jiří Viktor K

      Bílek jsem vypustil také,přidávám kyselou okurko na půlky,někdy jěštěš vejce natvrdo

      27.10.2015 06:09:18


    • stavros666
      stavros666

      sulc z vepřového masa

      Dělám ho několikrát do roka.Používám veškeré ingredience,jako v tomto receptu,jen do směsi nedávám bílky a věřte nebo ne,mám sulc také "čistý".Také dávám i pikantní koření,pár kapek octa a chilli papričky.Posílám fotografii hotového pikantního sulcu....váha je rovných 4 kg.Přeji dobrou chuť....///

      26.10.2015 13:13:38


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Sulc z vepřového

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.