reklama
hledat uživatel
       

Sulc - huspenina

Recept sulc od maminky,na jeden pekáč.


  • 3,7

    158×

    3,7 158
  • 2 h 30 min

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 530 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 803 hodnocení

Recept na jablkovou bábovku s ořechy krok za krokem

25. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 651 hodnocení

Milujete chuť sušených rajčat? Připravte si domácí a levnější variantu

24. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Provoní celou kuchyň! Francouzský hruškový koláč s polevou krok za krokem

23. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Když máte hub plné košíky: Pusťte se do zavařování

23. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 527 hodnocení

Recept na houbovou smaženici krok za krokem

22. 8. 2019

Postup přípravy

Koleno, nožičky a bobkový list vložíme do vody a společně vaříme tak dlouho, až maso samo odpadává od kosti. Maso z vody vyjmeme, ale vývar nevyléváme.

Měkké maso nasekáme na menší kousky. Cibule očistíme a nasekáme najemno. Maso smícháme s cibulí a podle chuti přidáme sůl a pepř. Směs dáme do pekáčku, zalijeme vodou, ve které jsme vařili maso, ochutíme octem, dobře promícháme a sulc uložíme do chladu ztuhnout.

Po ztuhnutí krájíme sulc na plátky a bez ochucovadel jej můžeme podávat. Sulc je nejlepší s čerstvým měkkým chlebem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Sulc - huspenina

    Celkový počet komentářů: 9
    • Jana
      Jana

      Komentář k receptu Sulc - huspenina

      Dělám také tak a je vždy výborný

      29.01.2019 16:04:34

    • stavros666
      stavros666

      A opět po roce,huspeninka po ruce.A divím se,že svůj výtvor nikdo nevyfotí,tak zase alespoň já posílám foto....dobrou chuť....///

      28.12.2014 15:59:42

    • stavros666
      stavros666

      Sulc domácí...

      Zkusil jsem,nechal vytuhnout v míse,protože směsi bylo povícero.
      Výtvor vyfotil a vložil fotografii k receptu i věřte nebo nevěřte,byl vynikající....
      jen se po něm zaprášilo.
      Děkuji za inspirace....///

      03.02.2014 12:32:30


    • Saša
      Saša

      Ono jde o to, jak ještě hodláte použít tu polévku. Osobně vařím na dva hrnce, kůže z kolena a nožičky v jednom, maso v druhém. Ten první vývar nechte svařit na míru, kolik jej potřebujete, druhý je prostě vynikající vývar na jakékoliv použití. (není nad petku s jakýmkoliv vývarem v mrazáku, když pečete. Stačí si odseknout pár cm, rozehřát v hrnci a máte lepší pečeni.

      13.02.2011 20:07:04

    • pepamix
      pepamix

      "Dietní" varianta

      Protože rád experimentuju,rozhodl jsem se vyrobit i "dietní" variantu této pochoutky a vyrobil jsem kuřecí sulc. Ingredience jsou stejné,až na to,že místo vepřového kolena se tam dá vařit jedno celé kuře,jinak je vše stejné jak v receptu výše.Je to super pochoutka,která nemá konkurenci! Vyzkoušejte to,je to lahůdka! Přeju všem experimentátorům dobrou chuť!!!

      29.01.2011 13:32:22

    • KUBÍK
      KUBÍK

      Mám stejnou zkušenost jako autor komentáře "pepamix". Vyzkoušel jsem výrobky toho jména od různých výrobců a z obchodních řetězců. A už za to platit nebudu. Stojí zato si udělat čas, prolistovat nabízené recepty nabízené stránkou "vareni.cz" a pustiti se do práce. Výsledek za to stojí. Jsem slaměný vdovec a tak si občas rád hraji na kuchaře, když to čas dovolí. Jo, na domácí výtvor to kupované nemá. Jen si dát pozor na původ nakupovaných "komponentů".

      25.01.2011 22:04:32

    • pepamix
      pepamix

      Moje žena koupila u řezníka sulc...No,k večeři ho měl náš pes Robin.A tak jsem si řekl,že ho vyrobím doma a sám.Rodina byla skeptická a radši to moc nekomentovala.A tak jsem zadal do vyhledavače slovo "sulc" a vybral jsem si recept na Vašem webu.Líbil se mi zvláště proto,že kromě cibule neobsahuje zeleninu,která si myslím,že sulc spíše kazí.Ale proti gustu-žádný dišputát,někomu to třeba chutná.A tak jsem se dal do výroby sulcu dle tohoto receptu,nakoupil jsem komponenty a výsledkem byl doopravdy sulc,dle mého gusta!Chutnal i celé mé rodině a tak jsem ho ani nemohl vyfotit-jen se po něm zaprášilo...Je to úplně něco jiného než ten kupovaný a "výrobcům" bych namlátil klackem přes ruce,aby už nic takového nevyráběli!Takže díky za chutný recept,určitě podle Vás ještě něco vyzkouším!

      25.01.2011 18:45:41

      • Saša
        Saša

        Bohužel, většina výrobců spáchá nějaký ten "domácí" sulc v ceně 45 kč/kg a v lepším případě jde "jen" o prakticky čistou želatinu bez ničeho. Osobně do sulcu nedávám vůbec žádnou zeleninu (a kamarád, vyučený řezník mi nadává, že tak vlastně dělám tlačenku) a je také výborný. Trik je ve vaření ve dvou hrncích, v jednom se vaří nožičky a kůže z kolena.. Tj ten co nakonec ztuhne. A z druhého, kde vaříte ono koleno a klasickou zeleninu do polévky získáte několik litrů výborného vývaru pro další použití! Mimochodem: A) sulc je výborně mrazitelný, není problém udělat velkou mísu a přebytky nastrkat do mrazáku.. Alespoň ten bez zeleniny, ta jinak obecně rozbředne. B) dá se experimentovat s různými masy, takový jazyk v aspiku (uzený) mňam. C) do vývaru co ztuhne (kůže a nožičky) se dá přidat koření. Na klasický sulc neuškodí pár kuliček pepře.. Experimentoval jsem s novým kořením a bobkovým listem, pokaždé to bylo jiné, pokaždé dobré..

        14.02.2011 03:33:20


    Nalezeno receptů: 9

    Přidat příspěvek k receptu Sulc - huspenina

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.