reklama
hledat uživatel
       

Sulc - huspenina

Recept sulc od maminky,na jeden pekáč.


  • 3,7

    158×

    3,7 158
  • 2 h 30 min

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 530 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 803 hodnocení

Milujete chuť sušených rajčat? Připravte si domácí a levnější variantu

24. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 651 hodnocení

Provoní celou kuchyň! Francouzský hruškový koláč s polevou krok za krokem

23. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Když máte hub plné košíky: Pusťte se do zavařování

23. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Recept na houbovou smaženici krok za krokem

22. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 527 hodnocení

Recept na cheesecake s borůvkami krok za krokem

22. 8. 2019

Postup přípravy

Koleno, nožičky a bobkový list vložíme do vody a společně vaříme tak dlouho, až maso samo odpadává od kosti. Maso z vody vyjmeme, ale vývar nevyléváme.

Měkké maso nasekáme na menší kousky. Cibule očistíme a nasekáme najemno. Maso smícháme s cibulí a podle chuti přidáme sůl a pepř. Směs dáme do pekáčku, zalijeme vodou, ve které jsme vařili maso, ochutíme octem, dobře promícháme a sulc uložíme do chladu ztuhnout.

Po ztuhnutí krájíme sulc na plátky a bez ochucovadel jej můžeme podávat. Sulc je nejlepší s čerstvým měkkým chlebem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Sulc - huspenina

    Celkový počet komentářů: 9
    • Jana
      Jana

      Komentář k receptu Sulc - huspenina

      Dělám také tak a je vždy výborný

      29.01.2019 16:04:34

    • stavros666
      stavros666

      A opět po roce,huspeninka po ruce.A divím se,že svůj výtvor nikdo nevyfotí,tak zase alespoň já posílám foto....dobrou chuť....///

      28.12.2014 15:59:42

    • stavros666
      stavros666

      Sulc domácí...

      Zkusil jsem,nechal vytuhnout v míse,protože směsi bylo povícero.
      Výtvor vyfotil a vložil fotografii k receptu i věřte nebo nevěřte,byl vynikající....
      jen se po něm zaprášilo.
      Děkuji za inspirace....///

      03.02.2014 12:32:30


    • Saša
      Saša

      Ono jde o to, jak ještě hodláte použít tu polévku. Osobně vařím na dva hrnce, kůže z kolena a nožičky v jednom, maso v druhém. Ten první vývar nechte svařit na míru, kolik jej potřebujete, druhý je prostě vynikající vývar na jakékoliv použití. (není nad petku s jakýmkoliv vývarem v mrazáku, když pečete. Stačí si odseknout pár cm, rozehřát v hrnci a máte lepší pečeni.

      13.02.2011 20:07:04

    • pepamix
      pepamix

      "Dietní" varianta

      Protože rád experimentuju,rozhodl jsem se vyrobit i "dietní" variantu této pochoutky a vyrobil jsem kuřecí sulc. Ingredience jsou stejné,až na to,že místo vepřového kolena se tam dá vařit jedno celé kuře,jinak je vše stejné jak v receptu výše.Je to super pochoutka,která nemá konkurenci! Vyzkoušejte to,je to lahůdka! Přeju všem experimentátorům dobrou chuť!!!

      29.01.2011 13:32:22

    • KUBÍK
      KUBÍK

      Mám stejnou zkušenost jako autor komentáře "pepamix". Vyzkoušel jsem výrobky toho jména od různých výrobců a z obchodních řetězců. A už za to platit nebudu. Stojí zato si udělat čas, prolistovat nabízené recepty nabízené stránkou "vareni.cz" a pustiti se do práce. Výsledek za to stojí. Jsem slaměný vdovec a tak si občas rád hraji na kuchaře, když to čas dovolí. Jo, na domácí výtvor to kupované nemá. Jen si dát pozor na původ nakupovaných "komponentů".

      25.01.2011 22:04:32

    • pepamix
      pepamix

      Moje žena koupila u řezníka sulc...No,k večeři ho měl náš pes Robin.A tak jsem si řekl,že ho vyrobím doma a sám.Rodina byla skeptická a radši to moc nekomentovala.A tak jsem zadal do vyhledavače slovo "sulc" a vybral jsem si recept na Vašem webu.Líbil se mi zvláště proto,že kromě cibule neobsahuje zeleninu,která si myslím,že sulc spíše kazí.Ale proti gustu-žádný dišputát,někomu to třeba chutná.A tak jsem se dal do výroby sulcu dle tohoto receptu,nakoupil jsem komponenty a výsledkem byl doopravdy sulc,dle mého gusta!Chutnal i celé mé rodině a tak jsem ho ani nemohl vyfotit-jen se po něm zaprášilo...Je to úplně něco jiného než ten kupovaný a "výrobcům" bych namlátil klackem přes ruce,aby už nic takového nevyráběli!Takže díky za chutný recept,určitě podle Vás ještě něco vyzkouším!

      25.01.2011 18:45:41

      • Saša
        Saša

        Bohužel, většina výrobců spáchá nějaký ten "domácí" sulc v ceně 45 kč/kg a v lepším případě jde "jen" o prakticky čistou želatinu bez ničeho. Osobně do sulcu nedávám vůbec žádnou zeleninu (a kamarád, vyučený řezník mi nadává, že tak vlastně dělám tlačenku) a je také výborný. Trik je ve vaření ve dvou hrncích, v jednom se vaří nožičky a kůže z kolena.. Tj ten co nakonec ztuhne. A z druhého, kde vaříte ono koleno a klasickou zeleninu do polévky získáte několik litrů výborného vývaru pro další použití! Mimochodem: A) sulc je výborně mrazitelný, není problém udělat velkou mísu a přebytky nastrkat do mrazáku.. Alespoň ten bez zeleniny, ta jinak obecně rozbředne. B) dá se experimentovat s různými masy, takový jazyk v aspiku (uzený) mňam. C) do vývaru co ztuhne (kůže a nožičky) se dá přidat koření. Na klasický sulc neuškodí pár kuliček pepře.. Experimentoval jsem s novým kořením a bobkovým listem, pokaždé to bylo jiné, pokaždé dobré..

        14.02.2011 03:33:20


    Nalezeno receptů: 9

    Přidat příspěvek k receptu Sulc - huspenina

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.