reklama
hledat uživatel
       

Sugo

Výborné a chutné jídlo z mletého masa a zeleniny. Kolik masa - tolik cibule - tolik mrkve, to je základ tohoto jídla.


  • 4,3

    45×

    4,3 45
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Zeleninu si podle potřeby očistíme. Cibuli nakrájíme na malé kostičky, mrkev nastrouháme nahrubo.

Cibuli necháme na malém množství oleje zesklovatět, poté přidáme nastrouhanou mrkev. Když je zelenina mírně osmahlá, přidáme mleté maso, které vařečkou rozšťoucháme a vmícháme do zeleniny. Když je i maso lehce osmahlé, přidáme oba rajčatové protlaky (větší konzervy), podlijeme menším množstvím vody tak, aby byly ingredience jen lehce ponořené. Sugo dusíme asi 30 minut za občasného zamíchání. Přidáme hodně majoránky, osolíme, opepříme a ještě případně dochutíme kečupem.

Jako příloha k sugo se nejlépe hodí bílé pečivo.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Sugo

    Celkový počet komentářů: 8
    • radwek
      radwek

      Tak sem to včera uvařil a zkusil. Docela dobrý to je. Jen doporučuji na závěr ten česnek, opravdu tomu hodně pomůže. Nejlepší je to dnes, druhý den, krásně uleželý.

      20.09.2011 11:27:54

    • Zelda
      Zelda

      K těstovinám

      Úplně stejný recept dělám, ale jako omáčku k těstovinám, případně takto připravuji lasagne :) Akorát přidávám místo majoránky trochu oregana a provensálských bylinek :)

      09.08.2011 20:26:59

    • bertulka
      bertulka

      Výborné rychlé, přidala jsem trochu česneku a na talíři nahoře dozdobila jarní cibulkou

      25.03.2011 15:01:18


    • Renča
      Renča

      Moc jsme si na sugo pochutnali, jen jsem uvařila těstoviny smíchala se sugo posypala sýrem a dala zapéct do trouby

      22.03.2011 15:39:30

    • previtt
      previtt

      Výborné, teď jsme dojedli i dcera se nacpala, chronický nejedlík :) Jen jsem místo majoránky dal bazalku a výborné!

      11.01.2011 19:42:56

    • previtt
      previtt

      Výborné, teď jsme dojedli i dcera se nacpala, chronický nejedlík :) Jen jsem místo majoránky dal bazalku a výborné!

      11.01.2011 19:42:55

    • Iva
      Iva

      moooc dobre, lehke a snadno pripravitelne, vsem jen doporucuju!! I.

      20.01.2009 19:45:16

    • Wingska
      Wingska

      SUGO-Super jídlo-MŇAM !!

      Zkusila jsem tento recept podle návodu.Je to velmi chutné jídlo a příprava nezabere moc času.Něco podobného dělám také,jen přidám trošku nastrouhané petržele a česnek s majoránkou.S velkým úspěchem jsem se setkala,když jsem směs dala na tousty a zapekla v troubě a když se to dopékalo,tak jsem to "pocukrovala" sýrem.Někdy se dají také použít místo rajského protlaku-oloupaná rajčata-krájené kousky v konzervě.Jak do rajčatového protlaku,tak i ke konzervám lze přidat na špetku nože skořici a půl kávové lžičky červené sladké papriky...a nebát se jen trošku přisladit normálním cukrem!Někdy je protlak trošku kyselejší!!!! VŘELE DOPORUČUJI !!!!!!!

      19.01.2009 20:10:00

    Nalezeno receptů: 8

    Přidat příspěvek k receptu Sugo

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.