Tento recept je klasika podávaná hlavně v oblasti kolem masívu Dachstein například ve Schladmingu. Křenová houska s vařeným uzeným masem se ale podávala i v Dolním Rakousku jako tradiční jídlo na pohřebních hostinách.
1 lžička | sůl |
0.5 ks | celer |
2 ks | mrkev |
1 ks | petržel |
2 ks | bobkový list |
5 kuliček | černý pepř |
800 g | vepřová krkovice |
příloha | |
---|---|
1 špetka | sůl |
1 lžička | petrželka |
900 ml | mléko |
2 lžíce | smetana |
6 ks | houska |
2 lžíce | křen |
1 špetka | mletý bílý pepř |
1 špetka | muškátový oříšek mletý |
na ozdobu | |
jarní cibulka |
autor Smart Press
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena