reklama
hledat uživatel
       

Studený tuňák

Jednoduchá úprava zdravého rybího masa. Recept je na 4 porce.


  • 3,1

    825×

    3 825

Podobné recepty

Načíst další recepty


Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 541 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 812 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

15. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 590 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 659 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

15. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Recept na jakoukoli oslavu: Sýrová roláda krok za krokem

14. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 559 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 670 hodnocení

Jak na pečení dortu

14. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 532 hodnocení

Recept na domácí rajčatové pyré krok za krokem

13. 9. 2019

Postup přípravy

Steaky z tuňáka opláchneme a osušíme papírovými utěrkami. Na velké pánvi rozehřejeme 4 lžíce oleje. Na pánev pak přidáme rybí maso a opékáme je 2 minuty na středně silném ohni. Maso obrátíme a opékáme je 2 minuty (střední propečení), nebo 4 minuty (důkladné propečení). Maso vyjmeme a osušíme na vrstvě papírových utěrek.


Na pánvi rozehřejeme zbývající olej. Přidáme cibuli a opékáme ji za častého míchání 8 minut doměkka. Nesmí však zhnědnout! Vmícháme mrkev, bobkový list, česnek, ocet, čili papričky, sůl a pepř a opékáme je 10 minut, dokud mrkev nezměkne. Minutu před ukončením opékání vmícháme do směsi na pánvi koriandrová semena.


Když steaky z tuňáka vychladnou, zbavíme je kůže a kostí. Každý steak rozdělíme na4 nebo na 5 větších kousků. Kousky ryby pak dáme do mísy a přidáme směs z pánve. Velmi opatrně promícháme, aby se rybí maso nerozpadlo.


Pokrm necháme zcela zchladnout a uložíme nejméně na 24 hodin do chladničky. (V chladničce vydrží až 5 dnů.) Před podáváním jej necháme ohřát na pokojovou teplotu a posypeme nakrájenou petrželkou.


Zdroj: Slovart.cz

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Studený tuňák

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.