reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Studené křenové kuře

Jemný studený předkrm, který podáváme na listech čínského zelí.


  • 2,9

    734×

    2,9 734
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Kuře omyjeme, osolíme, svážeme a ve vývaru s octem uvaříme doměkka(asi 40 minut). Poté je ve vývaru necháme vychladnout. Studené kuře omyjeme, rozpůlíme, stáhneme kůži a opatrně vykostíme. Maso nakrájíme na kousky. Opět osolíme, opepříme, pokapeme zředěným octem a asi hodinu marinujeme. Mezitím si najemno nastrouháme křen a ihned ho pokapeme citronem. Prošleháme kysanou smetanu s jogurtem a majonézou, vmícháme křen a nadrobno nastrouhané navinulé jablko. Omáčku okyselíme citronem, dle chuti osolíme, opepříme. Dáme vychladit. Na talířky klademe lístky čínského zelí, na ně upravíme maso, obložíme studenou omáčkou, ozdobíme kouskem jablka, snítkou kopru a podáváme s bílým pečivem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Studené křenové kuře

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.