Chuťově povedená zeleninová polévka podávaná s vařenými krevetami. Recept na netradiční studenou polévku.
2 ks | rajčata |
1 ks | okurka salátová |
2 ks | paprika červená |
podle chuti | |
---|---|
česnek | |
sůl | |
majonéza | |
bazalka | |
chilli paprička | |
červený vinný ocet | |
mletý černý pepř | |
podle potřeby | |
olivový olej | |
na ozdobu | |
koktejlové krevety |
Z rajčat vykrojíme bubáka, okurku oloupeme, rozřízneme a zbavíme ji semínek. Papriky také očistíme od semínek. Všechnu zeleninu nakrájíme na kousky a vhodíme do nádoby. Osolíme, opepříme a přidáme kousek chilli papričky podle chuti. Zakápneme olivovým olejem a červeným vinným octem a vše rozmixujeme. Polévku dochutíme pár bazalkovými lístky, zjemníme asi 2 lžícemi majonézy a znovu promixujeme. Polévka získá hladký krémovitý charakter. Pro chuť jen krátce v polévce promícháme stroužek česneku, aby získala lehoučký česnekový nádech. Zeleninovou polévku dáme vychladit do lednice, ideálně i s talířem, na kterém se bude servírovat. Při podávání ozdobíme vařenými krevetami, kapkou olivového oleje a čerstvou bazalkou. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!
Studená polévka gazpacho, která v parném létě skvěle osvěží
Dnes se krok za krokem naučíme studenou polévku, která v létě přijde vhod. Pochází ze Španělska a má mnoho podob. Základem je vždy čerstvá zelenina.
Recept na úžasnou rajčatovou polévku krok za krokem
Rajčatovou polévku z čerstvých rajčat si můžeme uvařit i v zimě. Chuť polévky vyladí perníkové koření a řapíkatý celer. Neseženeme-li námi uváděný sýr, výborně jej nahradí i parmezán.
autor Zdeněk Pohlreich
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena