Osvěžující polévku z podmáslí se zeleninou podáváme nejen v letních dnech, ale například i jako svačinu nebo večeři při dodržování redukční diety.
1 svazek | ředkvičky |
400 ml | podmáslí |
čerstvá petrželka | |
1 ks | paprika zelená |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý bílý pepř |
Papriku omyjeme, osušíme a na suché pánvi opečeme ze všech stran. Tenkou slupku oloupeme, papriku zbavíme jadérek a nakrájíme na kousky. Ředkvičky očistíme, polovinu nakrájíme na plátky a zbývající kuličky nasekáme na kousky. Petrželovou nať jemně nasekáme. Podmáslí s paprikami a ředkvičkami mixujeme 2 minuty, přidáme sůl, pepř a část zelené petrželky. Ještě krátce promixujeme a rozdělíme do misek. Zelenou studenou polévku z podmáslí zdobíme kolečky ředkviček a zbytkem petrželky. Polévku z podmáslí podáváme dobře vychlazenou s tmavým pečivem.
Studená polévka gazpacho, která v parném létě skvěle osvěží
Dnes se krok za krokem naučíme studenou polévku, která v létě přijde vhod. Pochází ze Španělska a má mnoho podob. Základem je vždy čerstvá zelenina.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena