reklama
hledat uživatel
       

Štrúdl

Recept na domácí rychlý štrúdl.


  • 3,4

    14×

    3,3 14
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

náplň

těsto



Energetická hodnota

7900 kJ / 1886,9 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 828 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 671 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Postup přípravy

Ze surovin na těsto vypracujeme hladké a vláčné těsto. Rozinky omyjeme. Jablka očistíme, nastrouháme a smícháme s rozinkami.

Odležené těsto rozválíme a lehce potřeme oleje, posypeme strouhankou, kterou můžeme opražit a poklademe jablky. Jablka posypeme skořicí, ocukrujeme a zavineme.

Štrúdl pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut.

Upečený štrúdl necháme trochu vychladit a můžeme podávat. Štrúdl je dobrý studený i teplý a je rychlý.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Štrúdl

    Celkový počet komentářů: 5
    • Franko
      Franko

      Komentář k receptu Štrúdl

      Skvělý,skvělý,skvělý-vl áčné,homogení těsto.Dokonce jsem tam dala kypřící prášek a jelikož mě pořád někdo vyrušoval,tak jsem dala 120 ml vody

      29.09.2017 11:13:14

    • Marci
      Marci

      Komentář k receptu Štrúdl

      Ja ho prave delam jiz po druhe, chutna skvele!!!
      To ze, nekomu nejde udelat testo a nasledne ho vyvalet bude asi rukama....
      Jinak doporucuji! ;-)

      30.01.2014 10:04:25

    • Kiza
      Kiza

      OPRAVDU RYCHLÝ ŠTRŮDL

      Mám tento recept už delší dobu,jen mouky je 25 dkg,těsro je vynikající,vláčné,štrůdl je křehký,mě více chutná druhý den.Dnes jsem zkoušela dělat přesně podle tohoto receptu,jde to-nic neni tekuté,lepkavé,přesto jsem trochu mouky přidala.

      13.01.2009 17:37:45


    • jvc
      jvc

      Podivná metamorfoza

      Čekám návštěvu, tak jsem ráno zajásal - udělám rychlý štrůdl. Ale - z uvedených surovin připravíte tekuté a lepkavé těsto, o nějakém rozválení si nechte jen zdát. Co s tím? Tak jsem do toho vrazil vejce, trochu Zátkovy krupičky a zavařil to do vody jako noky ke špenátu. Mám tedy nový recept na noky. Ale - nenásledujte mne, byla to fakt nouzovka!

      12.01.2009 18:00:07

      • Bednaroi
        Bednaroi

        Re: Podivná metamorfoza

        Ono asi neni uplne nejlepsi spolehat se zcela na mnozstvi surovin uvedencyh v receptu-jakemkoliv.Zalezi take na druhu mouky.Pokud je testo moc ridke,pridejte priste trochu vic mouky,pokud moc huste,lzici vody nebo oleje.Ja nemela dost mouky tak jsem 50g nahradila krupici,a testo bylo te spravne konzistence.Ted je jeste strudlik v troube,ale vypada to ze bude vyborny.

        13.01.2009 19:32:45


    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Štrúdl

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.