reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Štrúdl z mokrého těsta

Tento recept na štrúdl je vynikající, hlavně rychlý a těsto se netrhá. Od doby co jsem ho vyzkoušela, nedělám žádný jiný.


  • 4,7

    39×

    4,6 39
  • 1 h 15 min

  • 10×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 561 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 603 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Postup přípravy

Mouku, 100% tuk, žloutek a sklenici mléka zpracujeme v těsto, které na půl hodiny ponoříme do studené vody a dáme uležet do lednice.

Mezitím si nastrouháme oloupaná jablka podle potřeby.

Po vyjmutí z lednice rozdělíme těsto na tři díly a vyválíme z nich placky (na pomoučeném vále), které posypeme strouhanými jablky, rozinkami, skořicí a vanilkovým cukrem. Místo vanilkového můžeme použít i cukr skořicový.

Nakonec placku zabalíme a na plechu potřeme rozšlehaným vejcem. Štrúdl pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 20 minut (dozlatova).

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Štrúdl z mokrého těsta

    Celkový počet komentářů: 7
    • jankac
      jankac

      Už jiný dělat nebudu

      Výborný recept.�Víc psát nemusím�.

      07.10.2018 11:59:46

    • ospeja
      ospeja

      Mokrý štrúdl

      Nejsem začátečník ve vaření,ale o mokrém štrúdlu jsem ještě neslyšela.Opravdu se jen tak ponoří na 1/2hod do vody a dá do lednice,???????

      22.07.2014 12:07:20

    • Jana
      Jana

      Výborný receptík.Já dala sádlo,když se rozhodnu péct,nechci čekat na povolení tuku,či ho dokonce strouhat..Ke konci jsem přidala o trochu více mouky a bylo to fajne.Příští dám heru,či něco podobného:)

      23.09.2013 23:11:47


    • kasavice
      kasavice

      Je to super těsto,děkuji za recept.

      27.08.2011 19:37:19

    • katka82
      katka82

      Včera v noci jsem dělala, těsto nechala udělat v pekárně a super, takže po vychlazení jen vyválela a bylo, opravdu se s ním dobře pracuje a štrůdl je moc dobrý.

      13.01.2011 09:25:42

    • drabi
      drabi

      je vynikající

      23.11.2007 19:36:55

    • Alena
      Alena

      Štrůdl je výborný,všichni,kdo rádi pečete jej vyzkoušejte,jedna drobná rada-tuk vychlaďte a nastrouhejte na hrubém struhadle,dobrou chuť!

      21.11.2007 17:35:26


    Nalezeno receptů: 7

    Přidat příspěvek k receptu Štrúdl z mokrého těsta

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.