
Štrůdl s pohankou
Pohankový štrůdl, který je hned hotový.
-
3,2
103×
-
45 min
-
1×
Pohankový štrůdl, který je hned hotový.
103×
45 min
1×
1 balíček
4 ks
1 ks
1 ks
Jablka zbavíme jádřince a dužinu nastrouháme. Ořechy nasekáme nahrubo.
Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na 2 tenké pláty. Středy plátů lehce posypeme strouhankou.
V misce utřeme tvaroh, sůl, cukr a vanilku. Vzniklou směs natřeme na pláty vyváleného těsta - nebo spíš lžíci poklademe na strouhanku. Plát dále zasypeme suchou pohankou. Dále navrstvíme rovnoměrnou vrstvu jablek, zasypeme cukrem a skořicí, pokapeme olejem a plát stočíme a konce utěsníme.
Na plech položíme pečící papír a na něj opatrně přeneseme štrůdl - pozor, aby se při přenášení těsto neprotrhlo. Na plechu položený štrůdl ještě potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v rozehřáté troubě na 180°C.
Foto: Profimedia.cz
Vážený pane,jste to,čemu se říká machr. Děkuji.