reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Štrúdl s borůvkami a rybízem

Recept na štrúdl plněný směsí rybízu a borůvek s žervé sýrem a pudinkovým práškem.


  • 3,0

    672×

    2,9 672
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

náplň

podle potřeby

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 040 hodnocení

KVÍZ: Otestujte své kuchařské znalosti: 7 otázek, které vás prozradí

19. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Lívance krok za krokem jako od babičky

19. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Jak využít kapustu: Závitky plněné masem, kapustové rolky a kapustový mozeček

19. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 801 hodnocení

Útok na nachlazení a chřipku: Jak své tělo od nemoci ochránit?

19. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 701 hodnocení

Sladkosti v dětské stravě: Není jich příliš?

19. 10. 2020

Postup přípravy

Do polohrubé mouky přidáme vejce, sůl, 50 ml vody, trochu oleje a pečlivě promícháme. Těsto vyklopíme na pomoučněný vál a vypracujeme hladké těsto, které necháme hodinu uležet na teplém místě. Potom těsto rozválíme do obdélníku, potřeme rozehřátým máslem a posypeme trochou strouhanky.

Troubu předehřejeme na 200 °C.

Žervé utřeme s cukrem, žloutkem, pudinkovým práškem a citronovým aroma. Borůvky a rybíz smícháme s nahrubo nastrouhanými mandlemi a přidáme do krému s žervé.

Ovocným krémem potřeme prostředek těsta, posypeme strouhankou a štrúdl opatrně zabalíme. Štrúdl vytvarujeme na plechu do podkovy, polijeme trochou másla, posypeme mandlovými plátky a na 30 minut dáme péct do vyhřáté trouby.

Štrúdl s borůvkami necháme po upečení vychladnout, podle chuti pocukrujeme, nakrájíme a můžeme podávat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Štrúdl s borůvkami a rybízem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.