Štrúdl od babičky

S těstem se perfektně pracuje. Ač jsou štrúdly po upečení křupavější, všem moc chutnají.
Komentáře receptu 10
Uvařil jsem to (Recept vařilo 8 lidí)


Postup přípravy receptu

Suroviny zpracujeme v těsto a necháme odležet.

Připravíme si náplň. Nastrouhaná jablka smícháme s cukrem, skořicí, rozinkami a ořechy - vše v množství, jak komu chutná.

Z těsta vyválíme placky, které plníme jablky a balíme do štrúdlů. Před pečením je potřeme mlékem.

Štrúdly od babičky pečeme v troubě na 180 - 200 °C. Nejlepší jsou odležené do druhého dne, ale u nás vždy zmizí hned po upečení.

autor receptu:

Štrúdl od babičky

Počet přidaných receptů: 76

Ingredience

4,5
skvělý recept
55 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Štrúdl od babičky

Celkový počet komentářů: 10
  • Když od babičky, tak od babičky. Pokud vím, tak babičky vždy posypaly rozválené těsto strouhankou a teprve potom se dávala jablka.Moje maminka místo strouhanky dávala kokos, moooc dobré.

  • skvělý recept HanaK 07.10.2017 19:38:04

    Děkuji. Recept je jednoduchý na suroviny, s těstem se dobře pracuje, takže super.

  • Výborný 05.10.2017 08:29:41

    Jednoduchý recept, výborná chuť. Chválím.

  • Komentář k receptu Štrúdl od babičky Petra 01.11.2014 12:37:29

    Těsto je tužší, ale jinak rychlé a hezky se s ním pracuje.

  • pochvala kloska 08.07.2014 18:17:03

    Je to jeden z receptů, který nikdy nezklame a vždy se vydaří:-)
    Jestli to nebude rukama, milý Víťo:-)

  • Recept, co se nepovedl 07.07.2014 13:51:16

    Milé hospodyňky a pánové co zkoušíte vařit,
    nedoporučuji tento recept. Vyplácal jsme na tom snad půl kila mouky a těsto se neskutečně lepilo. Radši si udělejte normální štrůdl s jablky ale ne tento. Lepilo se to těsto neskutečným způsobem na prsty a na vál,když jsem to točil,tak se to uplně přilepilo na vál.
    Ale že se divím, lidé tady v česku už fakt neví co vymyslet a tak vymýšlí levný nechutný recepty ( př. Lada Hruška),ktere se nedají jíst a málo lidí si připlatí za lepší a kvalitní jídlo a suroviny.

    • Re: Recept, co se nepovedl Veronika 08.07.2014 14:53:48

      Je to zvláštní, mně se štrúdl vždy povedl a podle předchozích 2 komentářů
      s tím ostatní taky neměli problém. Myslím si, že místo nevhodného urážení (každý má jiné chutě, pokud se Vám ty české nelíbí, přestěhujte se jinam), byste se mohl zamyslet nad kvalitou surovin, co třeba špatná mouka ;-) Občas je savější, jindy je z ní těsto drolivější, co třeba tuk? Hera se chová jinak než Stella a co teprve levné tuky typu Lando atd... Přeji hodně štěstí při vaření dokonalých receptů z nejkvalitnějších a drahých surovin

      • Re: Re: Recept, co se nepovedl Veronika 08.07.2014 14:55:44

        Pardon, TUK ne OLEJ - jsou v něm rozdíly jako ve ztužených tucích. Osobně požívám Lukanu a zatím se daří bez problému...

  • skvělý Žanny 28.10.2012 16:25:25

    Hledala jsem nějakou inspiraci na štrůdl tento mne zaujal. Vyzkoušela jsem, jednoduchý, levný recept, moc dobře se vyvaloval a je fakt skvělý!!! Budu jej dělat častěji!!!!!

  • Skvělý recept kloska 05.08.2009 21:51:40

    Neměly jsme společnou babičku? :-) Dnes jsem upekla dle Vašeho receptu a konečně je to ono!!!!! Babička mi recept nestačila dát a dodnes jsem ho marně hledala. Takže: díky. Ještě jsem po vytažení z trouby potřela znovu mlékem a máslem. Babička taky dělala vynikající kynuté PEČENÉ knedlíky s marmeládou ( příp. borůvkami). Taky dodnes nemám recept a nevím, jak je pekla, ale byly vynikající. Kdyby někdo věděl, jak na pečené knedle, prosím, ozvěte se. Díky.

Nalezeno receptů: 10
Přidat příspěvek k receptu Štrúdl od babičky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa je v našich podmínkách přirozeně se vyskytující plodinou a její přínos pro naše zdraví je ne-li opomíjený, pak určitě nedoceněný. Může snad za to fakt, že mnozí z nás ji neměli rádi jako děti? Možná, ale proč ji přehlížet i dál? Něco takového si tenhle malý podzimní zázrak určitě nezaslouží.

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!




přidat nový recept