reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

na potření

těsto

Postup přípravy

Suroviny zpracujeme v těsto a necháme odležet.

Připravíme si náplň. Nastrouhaná jablka smícháme s cukrem, skořicí, rozinkami a ořechy - vše v množství, jak komu chutná.

Z těsta vyválíme placky, které plníme jablky a balíme do štrúdlů. Před pečením je potřeme mlékem.

Štrúdly od babičky pečeme v troubě na 180 - 200 °C. Nejlepší jsou odležené do druhého dne, ale u nás vždy zmizí hned po upečení.

reklama

Komentáře k receptu Štrúdl od babičky

Celkový počet komentářů: 10
  • sikulka
    sikulka

    Když od babičky, tak od babičky. Pokud vím, tak babičky vždy posypaly rozválené těsto strouhankou a teprve potom se dávala jablka.Moje maminka místo strouhanky dávala kokos, moooc dobré.

    08.10.2017 01:13:36

  • HanaK
    HanaK

    skvělý recept

    Děkuji. Recept je jednoduchý na suroviny, s těstem se dobře pracuje, takže super.

    07.10.2017 19:38:04

  • terez (tecka) fial
    terez (tecka) fial

    Jednoduchý recept, výborná chuť. Chválím.

    05.10.2017 08:29:41

  • Petra
    Petra

    Komentář k receptu Štrúdl od babičky

    Těsto je tužší, ale jinak rychlé a hezky se s ním pracuje.

    01.11.2014 12:37:29

  • kloska
    kloska

    Je to jeden z receptů, který nikdy nezklame a vždy se vydaří:-)
    Jestli to nebude rukama, milý Víťo:-)

    08.07.2014 18:17:03

  • vita (tecka) 55
    vita (tecka) 55

    Recept, co se nepovedl

    Milé hospodyňky a pánové co zkoušíte vařit,
    nedoporučuji tento recept. Vyplácal jsme na tom snad půl kila mouky a těsto se neskutečně lepilo. Radši si udělejte normální štrůdl s jablky ale ne tento. Lepilo se to těsto neskutečným způsobem na prsty a na vál,když jsem to točil,tak se to uplně přilepilo na vál.
    Ale že se divím, lidé tady v česku už fakt neví co vymyslet a tak vymýšlí levný nechutný recepty ( př. Lada Hruška),ktere se nedají jíst a málo lidí si připlatí za lepší a kvalitní jídlo a suroviny.

    07.07.2014 13:51:16

    • Veronika
      Veronika

      Re: Recept, co se nepovedl

      Je to zvláštní, mně se štrúdl vždy povedl a podle předchozích 2 komentářů
      s tím ostatní taky neměli problém. Myslím si, že místo nevhodného urážení (každý má jiné chutě, pokud se Vám ty české nelíbí, přestěhujte se jinam), byste se mohl zamyslet nad kvalitou surovin, co třeba špatná mouka ;-) Občas je savější, jindy je z ní těsto drolivější, co třeba tuk? Hera se chová jinak než Stella a co teprve levné tuky typu Lando atd... Přeji hodně štěstí při vaření dokonalých receptů z nejkvalitnějších a drahých surovin

      08.07.2014 14:53:48

  • Žanny
    Žanny

    Hledala jsem nějakou inspiraci na štrůdl tento mne zaujal. Vyzkoušela jsem, jednoduchý, levný recept, moc dobře se vyvaloval a je fakt skvělý!!! Budu jej dělat častěji!!!!!

    28.10.2012 16:25:25

  • kloska
    kloska

    Skvělý recept

    Neměly jsme společnou babičku? :-) Dnes jsem upekla dle Vašeho receptu a konečně je to ono!!!!! Babička mi recept nestačila dát a dodnes jsem ho marně hledala. Takže: díky. Ještě jsem po vytažení z trouby potřela znovu mlékem a máslem. Babička taky dělala vynikající kynuté PEČENÉ knedlíky s marmeládou ( příp. borůvkami). Taky dodnes nemám recept a nevím, jak je pekla, ale byly vynikající. Kdyby někdo věděl, jak na pečené knedle, prosím, ozvěte se. Díky.

    05.08.2009 21:51:40

Nalezeno receptů: 10

Přidat příspěvek k receptu Štrúdl od babičky