reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Štrůdl mojí maminky

Tento štrůdl dělá moje maminka už hodně dlouho. Vyzkoušela spoustů receptů na štrůdl, ale vždycky se k němu vrátila a já můžu napsat, že je moc dobrý. Aspoň v naší rodině všem moc chutná.


  • 4,6

    61×

    4,5 61
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

na potření

nádivka

podle potřeby

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 548 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 815 hodnocení

Houbová sezóna je tady! Přinášíme tipy na ty nejlepší houbové recepty!

22. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Za hodinu na stole: Cuketová bábovka krok za krokem

21. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 535 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Postup přípravy

Mouku si prosejeme na pomoučený vál. Vodu s octem a olejem přivedeme k varu. Tento obsah pomalu vléváme do mouky a zapracujeme nejprve nožem a pak rukama ve vláčné těsto, které musí zůstat pořád teplé, jinak nejde vyválet a ztvrdne. Proto těsto dáme na pomoučené prkénko pod misku a do kastrůlku dáme vařící vodu, kterou dáme na misku a takto uložené těsto necháme 1/2 hodiny odpočinout.

Mezitím si oloupeme asi 8 jablek, přibližně stejně velkých a dáme je stranou. Do hrníčku si dáme (podle chuti jablek) přibližně 8 lžic cukru a skořici, a vše smícháme.

Po půlhodině si odkrojíme půlku těsta, vyválíme tenký plát, na který dáme hrst strouhanky (pak těsto tolik nevlhne), nastrouháme nahrubo omytá 4 jablka, posypeme 3 - 4 lžícemi cukru se skořicí a zabalíme. Ovšem každý přehnutý okraj pomažeme rozpuštěnou herou, aby těsto na závin lépe drželo.

Stejný postup opakujeme i s druhou půlkou těsta na štrůdl.

Obě šišky dáme na plech a potřeme rozšlehaným vejcem.

Štrůdl mojí maminky pečeme přibližně při 180 °C do zlatavé barvy.

Po pečení potřeme opět herou obě šišky a pocukrujeme moučkovým cukrem.

Necháme vychladnout a podáváme. Někdo si ke štrůdlu dává ještě šlehačku. Chutná dobře i studený.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Štrůdl mojí maminky

    Celkový počet komentářů: 6
    • Tulda
      Tulda

      a jeste babi a deda moc dobre:)

      30.11.2014 17:01:35

    • Tulda
      Tulda

      no bezva dalisme tomu orisky rohlik a tuk uzasni recpt i moje matka si pochutnala i když sme museli jit v 30.11.2014 v 16:55h ven a jit kilometr a i muj pes si na tom pochutnal dekuji krystof kopac u malvazinky22 150 00 praha 5 8let

      30.11.2014 16:59:15

    • monča
      monča

      Komentář k receptu Štrůdl mojí maminky

      je to fakt super recept už jsem ten recept dala celé mojí rodině a moc jim chutná a k nádivce přidávám mandle moc dobré

      22.08.2013 18:42:39


    • Irene
      Irene

      oprava

      21/2dl

      14.10.2012 19:18:33

    • Irene
      Irene

      nikdy více

      Proč je to tak tvrdé!! Taková práce a je to nepoživatelné! Asi nevím co je to 21/2dcl?

      14.10.2012 19:15:50

    • Klara
      Klara

      Velmi dobrý recept :) děkuji.

      15.09.2012 17:06:01


    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Štrůdl mojí maminky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.